Gerard Quintana torna a la novel·la amb «La puresa de l'engany»

El cantant de Sopa de Cabra publicarà el 10 d'abril una història coral d'enganys i caretes que cauen ambientada a Girona

El músic Gerard Quintana, en una imatge d'arxiu.

El músic Gerard Quintana, en una imatge d'arxiu. / ACN

Alba Carmona

Alba Carmona

El músic gironí Gerard Quintana tornarà a les llibreries amb la novel·la La puresa de l’engany, una història coral d’enganys i caretes que cauen ambientada a Girona. Quintana, que aquesta tardor també té previst treure nou disc amb Sopa de Cabra, ha anunciat avui que la seva tercera novel·la sortirà amb Columna el 10 d'abril.

Després de publicar Entre el cel i la terra (2019) i guanyar el premi Ramon Llull el 2021 amb L’home que va viure dues vegades, el cantant de Sopa de Cabra torna a la novel·la amb la història del director de cinema Claudi Careta, que a finals del 92 es desplaça a Cuba, on coneixerà el jove poeta cubà Antoine López León. Dos anys més tard, el poeta aconseguirà fugir de l’illa, immersa en el Periodo Especial, i arribarà a Girona.

Allà el jove prodigi tardarà pocs mesos a posar-se la ciutat sencera a la butxaca amb el seu domini escènic, la seva impressionant capacitat d'improvisació i el seu verb agut i lluminós, fins que un bon dia una notícia inesperada provocarà que la història faci un tomb. El seu impacte i la consegüent desaparició de l'Antoine deixarà tothom desconcertat. En Claudi el començarà a buscar sense sospitar que el resultat d'aquesta recerca acabarà canviant la seva vida i la seva visió del món per sempre.