L’art que abraça la geometria obre el curs a Les Bernardes

La Casa de Cultura de Salt estrena l’any amb cinc exposicions signades per Artur Aguilar, Vicent Vacca o Víctor Pérez-Porro

Una de les obres d'Artur Aguilar.

Una de les obres d'Artur Aguilar. / Les Bernardes

Alba Carmona

Alba Carmona

L’art que juga amb la geometria obre l’any a Les Bernardes de Salt. La Casa de Cultura saltenca acull fins al 27 d’abril cinc exposicions agrupades sota el títol Passió geomètrica, amb artistes com Artur Aguilar i Vicens Vacca. Aquest bloc expositiu, que forma part d’una temporada que el centre ha batejat amb el nom de Fantasia o realitat?, és una aproximació a com la geometria que està profundament immersa en les diferents expressions artístiques i formes de l’art. 

Les sales Berta Casas, Photo i 29m2 acullen Una geometria lírica, amb les sèries que l’artista Artur Aguilar ha creat en els darrers quatre anys. Comissariada per Pilar Parcerisas, es tracta d’una tria de peces de gran format en què destaca l’ús del color i la investigació sobre la secció àuria. 

A l’església hi ha una instal·lació acústica de Vicens Vacca, un autor que des de les seves primeres peces sonores, a la dècada dels 90, planteja el so com un element corpori amb qualitats plàstiques. Presenta Vola, que emet una sèrie de frases en forma de sentència i de manera continuada en les quals es diu si els blancs o els negres volen o no volen als blancs o als negres en totes les seves possibilitats combinatòries.

La sala Sant Jordi és l’espai de L’habitació colidoscòpica, en què Víctor Pérez-Porro reflexiona sobre la forma i el color. «Aquesta exposició també vol ser un homenatge i una defensa de l’art geomètric català. Una reivindicació d’estil, en un moment en què cal fer-lo visible, i donar a conèixer la gran quantitat d’artistes catalans que, com Víctor Pérez-Porro, fan de l’abstracció geomètrica la seva pròpia identitat», asseguren fonts del centre cultural de Salt. 

També s’hi exhibeix per primer cop a les comarques gironines obra del gironí David Serra, resident durant molts anys a Amèrica, i de Núria Gibrat.