Ramon Mitjaneta publica el disc «Com Robinson Crusoe»

El cantautor de la Segarra, resident a Girona des de fa anys, s’ha inspirat en les sensacions sorgides de diverses lectures 

Ramon Mitjaneta, en una imatge promocional.

Ramon Mitjaneta, en una imatge promocional. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

El cantautor Ramon Mitjaneta acaba de publicar el seu segon disc, Com Robinson Crusoe. El músic de la Segarra, resident a les comarques gironines des de fa dues dècades, torna després de Mentre el món reposa (2015) amb una desena de cançons nascudes de les sensacions que li han provocat diverses lectures, del mateix clàssic de Defoe del títol a La crida del bosc de Jack London, per exemple.

«Sóc un cantautor exigent i aquest segon disc l’he volgut coure a poc a poc, però en aquests anys no he parat. Fer cançons és un misteri i costa trobar la clau de volta que necessiten», explica.

De les lectures fetes en els darrers anys n’han sortit cançons com Com Robinson Crusoe, que arriba acompanyada d’un videoclip filmat entre Torroella de Montgrí, el jaciment d’Empúries i la biblioteca Carles Rahola de Girona. «Havia llegit la novel·la de jove i quan la vaig rellegir d’adult, amb una nova perspectiva, em va remoure moltes coses», diu l’autor, que al vídeo ha volgut «fer una analogia entre el personatge de Robinson Crusoe i els antics grecs, que també van arribar a la nostra zona per buscar nous horitzons vitals» i, al mateix temps, «reconèixer la tasca de les biblioteques».

El disc també inclou Carrera d’història, inspirada en els estudis que va cursar a la Universitat de Girona i que el van fer instal·lar-se aquí. «Hi ha un punt d’ironia, és una història d’amor a uns estudis que em van fer emprendre un camí vital, venir a Girona, i em van donar unes lliçons de vida que em marquen el dia a dia», assegura.

Tot i que Mitjaneta n’ha anat avançant cançons des del 2022, en comptagotes, l’àlbum es va publicar la setmana passada a les plataformes i també en format físic - «sóc un nostàlgic del format i concepte de disc», reconeix-. 

El disc, autoeditat, es va enregistrar a l’estudi Gate24 de Santa Perpètua de Mogoda amb el productor Roger Gascón.

Subscriu-te per seguir llegint