Calonge tornarà a tenir vuit llibreries amb l’obertura de tres establiments més

Estaran especialitzats en salut i natura, història i costura i manualitats

Estrenarà un taller d’escriptura amb Lolita Bosch per Sant Jordi

Persones comprant llibres en una de les llibreries de Calonge, Poble de llibres

Persones comprant llibres en una de les llibreries de Calonge, Poble de llibres / ACN

Alba Carmona

Alba Carmona

Calonge recuperarà les vuit llibreries que tenia amb l’obertura de tres nous establiments aquest any. El projecte Poble de Llibres va arrencar a finals del 2021 amb set llibreries, una de les quals va tancar però se’n van sumar dues més fins arribar a les vuit. Actualment en té cinc, però abans d’acabar aquest 2024 s’afegiran tres noves llibreries al projecte, segons ha anunciat l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni: una històrica, una especialitzada en salut i natura, i una altra especialitzada en costura i treballs manuals. 

 La Històrica, que preveu obrir les portes al juliol, pretén ser una llibreria i una plataforma de divulgació de la història del poble i de la zona amb propostes com ara tertúlies, cinefòrums, rutes i visites periòdiques i dos esdeveniments anuals: un festival de cinema històric i una activitat que vincula història i gastronomia.

La Botiga dels Fils, que té previst començar a funcionar a l’agost, posarà a disposició dels clients llibres i revistes de patronatge, costura i treballs manuals, a més de vendre material de merceria i oferir cursos i tallers per infants i adults. 

Després de l’estiu obrirà Salut i Natura. Llibres i Teràpies, amb una oferta editorial sobre temes de salut humana com ara nutrició i autoajuda i de la natura. També s’hi faran classes, teràpies, conferències i xerrades. 

Un Sant Jordi de deu dies

 A més, també està previst que al maig es posi en marxa un taller d’escriptura. No està restringit a cap tipus d’edat ni de nivell, el dirigirà l’escriptora Lolita Bosch i consta de quatre sessions a un preu de 120 euros. Per Sant Jordi, Bosch oferirà un tast d’aquesta iniciativa amb el taller L’escriptura sanadora.

I és que per la diada Calonge prepara deu dies seguits d’activitats, del 18 al 27 d'abril. Durant aquestes jornades es podrà gaudir de presentacions, xerrades, tallers i activitats complementàries d’àmbit cultural com audicions de sardanes, balls de gegants o el concert del grup Coi Els Montgrons.

Entre els autors que passaran per Calonge al llarg d’aquests dies hi ha Maria Barbal, Ramon Gener, Santi Balmes, Bernat Dedéu, Tura Soler o Laura Fa i Marta Pontnou.