La biografia «colossal» que el mateix Josep Pla hauria volgut firmar

Xavier Pla i Joaquim Nadal presenten el llibre «Un cor furtiu. Vida de Josep Pla» a la Casa de Cultura de Girona

Xavier Pla i Joaquim Nadal dimecres a la tarda a la Casa de Cultura de Girona.

Xavier Pla i Joaquim Nadal dimecres a la tarda a la Casa de Cultura de Girona. / Aniol Resclosa

Redacció

Redacció

L’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona va ser l’escenari aquest dimecres a la tarda de la presentació del llibre Un cor furtiu. Vida de Josep Pla de Xavier Pla.

L’acte, organitzat per l’editorial Destino i la Llibreria 22, va consistir en una conversa entre l’autor i el catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Girona i Conseller de Recerca i Universitats Joaquim Nadal que els dos protagonistes van voler dedicar a Josep Maria Terricabras, qui va morir dimarts al vespre. 

De fet, Pla va recordar que fa un parell d'anys en una conversa, el desaparegut filòsof i catedràtic emèrit de la Universitat de Girona li va comentar que estava treballant en una biografia sobre Ferrater Mora i que els dos es van animar mútuament.

«Crec que si Pla hagués pogut llegir aquesta biografia, li hauria agradat, però també l’hauria emprenyat per no haver-la escrit ell mateix» va apuntar Nadal, qui també va destacar que, «en termes Planians», aquest és un llibre «colossal».

Per l’exalcalde de Girona, es tracta d'una obra que té «molta força» i «respon molt bé al que s’esperava d’una biografia de Pla».

Al seu torn, Xavier Pla es va mostrar agraït i afortunat. «He tingut molta sort de poder conèixer molts dels amics de Pla i també a la seva família». El professor de Literatura Catalana Contemporània de la UdG també va voler posar en valor les altres biografies publicades prèviament. 

L’acte va ser introduït per l’editor Jordi Cornudella, qui va manifestar que amb aquest llibre l’editorial sent «orgull» i té la sensació de tenir «els deures fets».