Google acomiada 12.000 treballadors

El gegant nord-americà anuncia el cessament del 6% de la seva plantilla mundial i s’afegeix així a l’onada de retallades que està colpejant el sector

Sede de Google.

Sede de Google. / EFE

Carles Planes Bou

L’empresa matriu de GoogleAlphabet, ha anunciat aquest divendres que acomiadarà uns 12.000 treballadors, cosa que suposa una retallada del 6% de la seva plantilla global, segons ha avançat ‘Bloomberg’.

El conseller delegat del gegant nord-americà, Sundar Pichai, ha enviat un correu electrònic als seus treballadors en què assegura que assumeix «tota la responsabilitat per les decisions que ens han portat fins a aquí».

Google és l’última companyia a sumar-se a una onada d’acomiadaments que està colpejant tota la indústria tecnològica. Sense anar més lluny, aquest dimecres va ser Microsoft la que va anunciar el cessament de 10.000 empleats arreu del món. Amazon ha reprès aquesta setmana l’acomiadament de 18.000 treballadors, alhora que Meta –propietària de FacebookInstagram WhatsApp– va anunciar a mitjans de l’any passat l’acomiadament d’11.000 empleats i el Twitter d’Elon Musk ha fet el mateix amb 6.000 persones.