Toni Pons, calçant a mig món des de Girona

Les dones que exporten el caràcter mediterrani als 5 continents

Toni Pons, calçant a mig món des de Girona

Toni Pons, calçant a mig món des de Girona / DDG. GIRONA

DdG

Toni Pons és una empresa de calçat que neix a Osor el 1946. És una companyia familiar que porta tres generacions nodrint-se de la frescor i el caràcter mediterrani per elaborar calçat artesanal de la més alta qualitat. Són líders globals en la producció d’espardenyes, amb més d’un milió de parells confeccionats l’any 2022.

Les dones han jugat un paper fonamental en l’evolució i èxit internacional de la marca. La primera figura femenina clau de la companyia va ser la Carmeta, mare del fundador Antoni Pons Parramon, que va ajudar a cosir i vendre les espardenyes. Actualment, més de la meitat de la plantilla està conformada per dones que constitueixen una part vital de la companyia. Algunes d’elles lideren departaments com ara comercial, producció, comunicació i disseny de producte.

Des de fa 77 anys aquestes dones calcen a persones que busquen comoditat i versatilitat sense renunciar a l’estil i les últimes tendències. Aquests models inspirats en el Mediterrani són elaborats íntegrament a Espanya i distribuïts als 5 continents.

Toni Pons social, una marca compromesa amb la diversitat

El seu compromís amb la societat i el nostre entorn no només els ha portat a elaborar els seus productes de manera sostenible, sinó que, a més, des de la seva fundació impulsa accions socials per a tenir un impacte positiu.

Toni Pons ha donat més de 50.000 parells de sabates en els últims 10 anys, l’última donació es va fer el 8 de març a dones en situació de vulnerabilitat. A més, la companyia col·labora amb centres especials de treball de Càrites que donen feina a homes i dones en risc d’exclusió social. En aquests tallers es confeccionen gran part dels seus accessoris.

Així mateix, treballen activament per la inclusió social de diferents col·lectius. Tenen una estreta relació amb Astrid 21, una Fundació que dona suport i facilita la integració social i professional de persones amb síndrome de Down de Girona i comarques. A la seva plantilla hi treballen dues dones amb discapacitat intel·lectual. Una d’elles al magatzem i la segona és dependenta de la seva botiga del carrer santa Clara 56 de Girona. Aquesta última forma part d’un pla pilot d’inserció que es vol implementar a totes les botigues de Toni Pons.

Aquestes contractacions en format indefinit suposen un compromís per a oferir oportunitats reals de feina i desenvolupament personal i professional a col·lectius vulnerables.