Uns 200 agents gironins debaten sobre les necessitats de l’FP

El Govern organitza trobades sectorials en el marc de la Taula d'Impuls de la Formació Professional

Assistents a una de les jornades.

Assistents a una de les jornades. / Generalitat de Catalunya

Redacció

El passat mes d’octubre, la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona va organitzar una primera trobada entre agents econòmics i direccions de centres de formació professional per posar en comú les necessitats del mercat laboral i l’oferta de formació professional que hi ha al territori.

En el marc de la taula d’Impuls de la Formació Professional, es va acordar donar continuïtat a aquesta primera trobada fomentant la interrelació entre centres i agents en trobades específiques organitzades per sectors. Es va adquirir el compromís de planificar quatre primeres trobades abans de finalitzar el curs 2022-2023.

Els sectors treballats en aquestes primeres jornades han estat el metall, la construcció i instal·lacions, l’agroalimentari i l’hostaleria i el turisme. Les trobades s’han dut a terme a diversos centres de la vegueria: l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, l’institut La Garrotxa d’Olot, l’Escola Agrària i Alimentària de Monells i l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar.

Els assistents a les jornades, uns 200 en total i entre 40 i 50 en cadascuna d’elles, representen diferents sectors: educatiu, social i econòmic. «Els espais de debat entre els participants han permès detectar quins aspectes cal treballar a curt, mitjà i llarg termini per millorar la situació actual de cada un dels sectors», detallen des de la Generalitat.

L’objectiu de la Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines, segons el Govern,és fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, establint un diàleg i un treball conjunt entre els agents implicats.