Aquestes són les 10 gasolineres més econòmiques de Girona

Amb la pujada del preu mitjà del carburant, us ensenyem quines són les benzineres amb el cost més baix de gasolina i dièsel

Sergi Batlle / Europa Press

El preu mitjà dels carburants ha mantingut aquesta setmana la seva tendència a l'alça i ha encadenat la seva quarta pujada consecutiva des de començament d'estiu, tocant així uns màxims que no arribava des de mitjans d'abril en ple inici del mes d'agost.

En concret, el preu mitjà de la gasolina se situa aquesta setmana en els 1,650 euros el litre, després de repuntar un 2,16% respecte a set dies enrere, per escalar fins al nivell màxim des de la setmana del passat 17 d’abril, segons dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea. Ara, omplir un dipòsit mitjà de 55 litres suposa actualment uns 90,7 euros, gairebé tres euros menys que els 93,6 euros que costava durant el mateix període del 2022

Per la seva banda, el preu mitjà del dièsel també encadena la quarta setmana consecutiva de pujades (+2,45%) assolint els 1,501 euros el litre, un nivell que no marcava des de mitjans d'abril. Amb aquests preus, omplir un dipòsit mitjà de dièsel puja actualment a uns 82,5 euros, davant dels 93,1 euros -uns 11,5 euros més- que costava a aquestes alçades de l'any passat.

Aquest espiral alcista en el preu dels carburants té lloc en un mes com a l'agost, quan es preveuen més desplaçaments de vehicle per carretera. De fet, la Direcció General de Trànsit (DGT) estima més de 49 milions de desplaçaments al llarg d'aquest mes.

En aquest període de tanta mobilitat, has de saber que en funció de la gasolinera que triïs pots estalviar-te uns quants euros. Per facilitar-te la tasca us deixem les 10 gasolineres més econòmiques per tipus de carburant. 

El top 10 de gasolineres amb el preu de gasolina més baix

1. Petrem

Ubicada al N-11 km 728 de Sarrià de Ter, aquesta gasolinera té el preu de la gasolina 95 E5 més econòmic de Girona, amb un preu de 1,47€ el litre (0,18 euros menys que la mitjana a Espanya).

2. Seroil Energy Express

Aquesta gasolinera, situada al passeig Sant Joan Bosco número 8, ofereix un preu de 1,49€ el litre. És la segona més econòmica de la ciutat de Girona.

3. Gasolinera Servei

Amb un preu de 1,50€ el litre de gasolina, aquesta benzinera de Fornells de la Selva és la tercera més econòmica de la demarcació. Es troba a la carretera nacional II Km.710.

4. Campsa Express

Ubicada a la carretera Santa Coloma (Km. 39-42) de la ciutat de Girona la gasolina de Camps Exprés té un preu de 1,50€ el litre.

5. Zona Zero

 Aquesta gasolinera, que es troba al carrer Torroella número 25 a Palafrugell, ofereix un preu per litre de gasolina de 1,52€.

6. Servioil

També a Palafrugell (carrer Cadaqués número 3), la gasolina de Servioil té un preu de 1,52€ el litre.

7. Poste de Mata

Per trobar la setena benzinera amb el preu per litre de gasolina més baix ens hem de desplaçar a Banyoles (C-150 km 16,700). Poste de Mata serveix el litre de gasolina a 1,53€.

8. GM Oil

Tornem a la ciutat de Girona, concretament al carrer Torre Vedruna, per trobar la vuitena benzinera amb el preu de la gasolina més petit. En aquest cas, el preu d’aquest carburant a GM Oil és de 1,53€ el litre.

9. Esclatoil

Aquesta gasolinera de Sarrià de Ter, ubicada a l’Avinguda de França 125, ofereix la gasolina a 1,53€ el litre. Mateix preu que les dues anteriors.

10. Eroski

La llista finalitza amb la gasolinera Eroski de la ciutat de Girona (Ronda Pedret, 101) que fixa el preu per litre de gasolina a 1,54€.

El top 10 de gasolineres amb el preu del dièsel més baix

1. Seroil Energy Express (Girona)

Aquesta gasolinera, que ocupava la segona posició a l’anterior llista, ara se situa en primera posició com la gasolinera amb el preu del dièsel (Gasoil A habitual)  més baix, amb un cost de 1,33€ el litre.

2. Petrem (Sarrià de Ter)

Aquesta benzinera torna a aparèixer a les llistes. En aquest cas ocupa el segon lloc amb un preu del dièsel de 1,36€ el litre.

3. Gasolinera Servei (Fornells de la Selva)

També repeteix la gasolinera Servei de Fornells de la Selva. En aquest cas, el preu del dièsel és de 1,37€ el litre.

4. Campsa Express (Girona)

Camps Express de Girona, que ocupava la mateixa posició al rànquing anterior, ven el preu del dièsel a 1,37€ el litre.

5. Aneu Oil (Palafrugell)

La benzinera Aneu Oil de Palafrugell (Avinguda Generalitat, 31) fixa el preu de dièsel a 1,38€ el litre.

6. Eroski (Girona)

També repeteix la gasolinera Eroski de Girona. El preu del Gasoil A és de 1,39€ el litre.

7. Aneu Oil (Begur)

Amb el mateix preu que l’anterior, aquesta gasolinera de Begur (carrer dels Salincs, 11) ven la dièsel a 1,39€ el litre.

8. Aneu Oil (Calonge)

Amb el mateix cost que l’Aneu Oil de Begur, trobaràs que aquesta benzinera de Calonge (carrer Varema,1) ofereix dièsel a 1,39€ el litre.

9. Aneu Oil (Cassà de la Selva)

Amb un cost el litre d’1,39€, l’Aneu Oil de Cassà (carrer de la via, 98) ocupa la novena posició.

10. Petrolis independents (Bescanó)

Tanca la llista la gasolinera Petrolis independents de Bescanó (carrer Can Culebra, parcel·la 44) que fixa el preu del dièsel a 1,40€ el litre.