Mor el viticultor Xavier Gramona, membre fundador i primer president de Corpinnat

"Un referent del sector vitivinícola i emprenedor incansable", ha recordat Aragonès

Un dels dos copresidents de Corpinnat, Xavier Gramona

Un dels dos copresidents de Corpinnat, Xavier Gramona / ACN

ACN

El viticultor Xavier Gramona, membre fundador i primer president de Corpinnat, ha mort als 63 anys. Gramona era un referent del sector vitivinícola a Catalunya i encapçalava amb el seu cosí Jaume la cinquena generació del centenari celler Gramona, elaboradors de vins escumosos de llarga criança a Sant Sadurní d'Anoia. L'abril del 2018, sis grans cavistes (Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló) van decidir impulsar Corpinnat, una nova marca per 'posicionar' els escumosos de qualitat elaborats al Penedès, i posteriorment van abandonar la DO Cava. "El meu condol a la família i amics de Xavier Gramona, un referent del sector vitivinícola i emprenedor incansable", ha recordat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Consternada pel decés de Xavier Gramona. Home de valors, elegància, qualitat humana i talent. Demostrant que una empresa familiar del nostre país pot ser una gran empresa. La petjada dels artesans del temps que perdurarà. Una abraçada a la família i amics Gramona1881", ha afegit la directora de l'INCAVI, Alba Balcells. Els onze cellers que integren la marca Corpinnat també han volgut mostrar la seva consternació per la mort de Xavier Gramona Sande, qui va ser membre fundador i el primer president de la marca. "Els valors d'estima per la pagesia i el territori que sempre va defensar amb convicció i fermesa són avui un dels principals pilars de la nostra organització i el millor llegat que ens podia deixar", han assenyalat des de Corpinnat.

"Si Corpinnat avui és una realitat és, en bona mesura, gràcies a les seves aportacions i el compromís personal que hi va dedicar. El nom de Xavier Gramona anirà per sempre més associat a Corpinnat i els valors que identifiquen la nostra marca", ha recalcat la marca dels escumosos de qualitat elaborats al Penedès. Gramona també era vicepresident de la Fundació Catalunya Cultura, que igualment s'ha mostrat abatuda per la pèrdua i ha reivindicat la seva figura com un "exemple de generositat i compromís amb la Fundació". L'entitat es va crear el 2014 per afavorir la col·laboració entre el sector empresarial, el cultural i la societat.