Els propietaris de Simon posen en marxa una firma d'inversió de capital risc

Opten per transformar Brinça 2004, una firma patrimonial familiar ja existent

Redacció

La família Simón, propietària del grup garrotxí Simon, que fabrica material elèctric i ofereix solucions tecnològiques en il·luminació i connectivitat, posa en marxa la seva pròpia firma d’inversió de capital risc.

Els propietaris de la companyia han optat per transformar una firma patrimonial familiar ja existent, Brinça 2004, en societat de capital de risc, segons informa el diari Expansión.

La firma prendrà participacions en altres vehicles de capital de rics i invertirà de forma directa a companyies de diversos sectors, excloent les immobiliàries i les financeres. L’empresa està pendent de la inscripció en el registre d’entitats de capital de risc de la CNMV.

La gestora de Brinça 2004 és Mdef Gestfin. Amb seu a Barcelona, està presidida per Inversions Bisema, societat representada per Sergio Vimes Simón. A tancament del 2022, la companyia inversora de la família Simón tenia uns fons propis de 28,2 milions d’euros.

Simon va néixer fa més d’un segle (en concret, el 1918) a Olot, tot i que ara la seu central es troba a Barcelona. L’empresa és present a més de 90 països i compta amb al voltant 4.000 treballadors arreu del món. La multinacional promou àrees de negoci com el petit material elèctric, els sistemes de control, la connectivitat o la il·luminació arquitectural, interior i urbana.