Grifols es querella contra Gotham i el seu director a Nova York

Afirmen que l'informe conté "falsedats sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat"

EP

Grifols ha presentat davant el Tribunal de Districte dels Estats Units del Districte Sud de Nova York una demanda contra Gotham City Research, el director i fundador del fons, Daniel Yu, General Industrial Partners, Cyrus de Weck i les seves participades per a sol·licitar el rescabalament pels danys financers i reputacionals causats a la companyia i a les seves parts interessades ('stakeholders'), arran dels informes difosos que qüestionaven la seva comptabilitat i la seva solvència.

Segons ha informat la signatura d'hemoderivats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la denúncia al·lega que els demandats van obtenir "una considerable posició en curt" a Grifols, publicant i distribuint posteriorment un informe "amb falsedats sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat de Grifols".

L'empresa catalana sol·licita en aquesta demanda, l'aplicació de mesures cautelars perquè els demandats es retractin i no persisteixin en les seves actuacions, alhora que se sol·licita un rescabalament econòmic que no han quantificat. Grifols sol·licita també davant el tribunal estatunidenc que els demandats siguin considerats "plenament responsables" pel "comportament il·lícit" al·legat en la demanda.

Grifols ha tancat aquest divendres amb una pujada de l'1,7%, fins a 9,560 euros, amb el que acumula una pujada setmanal del 14,24%. Malgrat la recuperació de les accions de Grifols en la setmana, la seva cotització es troba encara un 30% per sota dels nivells previs a l'esclat de la crisi per l'informe de la signatura baixista Gotham City Research i pel qual s'acusava la companyia de maquillar els seus comptes.