Un 52,1% de l'electricitat és d'origen renovable

Les xifres demostren com la sostenibilitat i l'estalvi preocupen els consumidors

Conservar el medi ambient és cosa de tots

Descobreix les xifres exactes sobre l'energia renovable

L'energia renovable està augmentant considerablement

L'energia renovable està augmentant considerablement / freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

L'energia renovable és un recurs que cada vegada està més present en la nostra societat. Voler estalviar i ajudar el medi ambient són dos factors molt importants en un moment en què el canvi climàtic es fa molt visible per la sequera extrema i les restriccions que s'estan començant a dur a terme a Catalunya mateix, per exemple.

Hem de ser conscients que, si no plou, tampoc tindrem collites, ni tampoc aigua per beure ni ens podrem dutxar, entre molts altres afers. L'alimentació, la salut i els llocs de treball estan en perill.

Així doncs, les energies renovables poden ser una de les petites solucions per intentar allargar el màxim possible una destrossa que, segons els experts, és quasi irreversible.

L'energia renovable el 2024

Només ha passat un mes des de l'entrada del nou any, però ja podem confirmar que l'energia elèctrica renovable ha estat la més sol·licitada. L'energia eòlica ha estat la representant d'aquestes dades a Espanya per aquest passat gener.

L'evolució de la demanda renovable

L'energia renovable elèctrica ha augmentat en un 0,9% respecte al gener del 2023. Aquest cop, la seva demanda ha arribat als 22.185 GWh. Però si, a més, li descomptem els efectes de la temperatura i laboralitat les dades encara pugen molt més, posicionant-se en una demanda de l'1,1%, segons Red Elèctrica.

Les tecnologies que no emeten CO₂ van arribar al 75,3% del total del gener

Coneix les energies renovables que més es fan servir

Coneix les energies renovables que més es fan servir / rawpixel.com

La producció de l'energia renovable

El 52,1% de l'electricitat produïda ha estat d'origen renovable, arribant als 12.202 GWh. I si parlem d'Espanya, l'energia eòlica ha estat per quart mes consecutiu, la primera font espanyola renovable amb un 24,6% del total de la producció d'energia elèctrica, arribant als 5.755 GWh.

I per a finalitzar, l'energia hidràulica ha ocupat el tercer lloc, generant un 17,4% d'energia renovable total i produint 4.048 GWh, un 5,8% més que el mes de gener de l'any passat.