El PSC porta davant la Fiscalia una falsa prova PCR positiva de Salvador Illa

Un home la va difondre a les xarxes socials durant el debat de la Sexta celebrat dijous a la nit

efe. barcelona

El PSC va denunciar ahir davant la Fiscalia Luis Pérez, conegut a les xarxes socials com a Alvise Pérez, per haver difós a les xarxes socials una falsa PCR positiva de COVID-19 en la qual s'incloïa les dades del candidat socialista al 14-F, Salvador Illa.

La querella presentada davant del ministeri fiscal fa referència a un tuit publicat per Pérez durant el debat de La Sexta de dijous, en el qual s'adjuntava la imatge del resultat d'un test PCR positiu amb el nom, cognoms i data de naixement d'Illa, datat el passat 6 de febrer.

«En l'esmentat comentari es falta de forma manifesta a l'honor de l'interpel·lat, amb total menyspreu a la veritat», sostenen els socialistes en la seva denúncia.

De fet, en la imatge adjuntada en el tuit d'Alvise Pérez es veu el logo de QuironSalud, i fonts de la direcció corporativa de la clínica van assegurar que «aquesta anàlisi és falsa i no es correspon amb la realitat».

En la seva denúncia, el PSC considera que la difusió del missatge amb la falsa PCR «acusant el candidat Salvador Illa de ser coneixedor d'un positiu de COVID-19» pot ser constitutiu de diversos delictes, entre els quals el de falsedat documental. A més, els socialistes destaquen que l'esmentada publicació «comporta, de manera manifesta, la voluntat de fer mal i minvar» tant la imatge del candidat com la de el PSC.