Feijóo insta Sánchez a "trencar" amb Bildu i a signar al notari que no hi pactarà "si no condemna els assassinats d'ETA"

El líder del PP acusa el PSOE de tenir un "plantejament fariseu i cínic" en relació amb el partit basc

Feijóo, Fernández i Veray, durant la interevenció del líder del PP en un acte a Girona

Feijóo, Fernández i Veray, durant la interevenció del líder del PP en un acte a Girona / Marina López

El líder del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, ha instat el PSOE a "trencar avui mateix" amb Bildu i a comprometre's davant notari que no hi pactarà mentre el partit "no condemni els assassinats d'ETA i col·labori en l'esclariment d'assassinats dels quals encara no es coneix l'autor". Feijóo ha qualificat de "fariseu i cínic" que, després de l'entrevista al candidat de Bildu evitant qualificar ETA com a organització terrorista, ara els socialistes "s'esquincin les vestidures" quan han anat de la mà del partit basc per a la investidura de Pedro Sánchez, a Navarra i a Pamplona. "En nom de l'ètica i la moral en la política, cal que acabi el cinisme del PSOE", ha afirmat Feijóo.

L'entrevista a la Cadena Ser al candidat de Bildu a les eleccions basques, Pello Otxandiano, durant la qual va qualificar ETA com a "grup armat" i no com a organització terrorista ha servit aquest dimecres al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per carregar contra els socialistes i contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Feijóo ha afirmat que està "astorat i indignat" pel plantejament "farisaic i cínic" que, segons el seu punt de vista, estan tenint els socialistes: "Pedro Sánchez és el president del govern d'Espanya perquè Bildu ha volgut, i ha pactat amb Bildu també a Navarra i recentment a Pamplona". Per això, insta el PSOE "en nom de l'ètica i la mora en la política" a deixar "d'esquinçar-se ara les vestidures i dir que amb Bildu no es pot pactar": "Espero que el partit socialista trenqui avui les coalicions amb Bildu".

A més, també ha demanat al PSOE a comprometre's davant notari a no tornar a pactar amb el partit basc a cap institució "fins que condemni els assassinats d'ETA i col·labori en l'esclariment dels que encara es desconeix l'autor".

El president del PP, acompanyat del candidat del PPC, Alejandro Fernández, i del cap de llista a les comarques gironines, Jaume Veray, ha visitat aquest dimecres Girona, on s'ha reunit amb empresaris del sector turístic.

Feijóo ha alertat que Catalunya està "perdent lideratge" en turisme i sosté que això és perquè "alguna cosa s'està fent malament" des de la Generalitat. Així, s'ha compromès a tornar a prioritzar el sector des de Catalunya.