És possible votar amb el DNI caducat?

Els ciutadans catalans estan cridats a les urnes el pròxim 12 de maig i els dubtes sobre com votar assalten als votants

Un ciutadà diposita el seu vot en una urna electoral.

Un ciutadà diposita el seu vot en una urna electoral. / AJUNTAMENT DE PAMPLONA

Redacció

Redacció

El 12 de maig milions de catalans estan cridats a les urnes per a escollir quina serà la configuració del nou govern de Catalunya i el Parlament. Amb la data cada vegada més propera, als electors els sorgeixen dubtes sobre les votacions. Un dels dubtes que més aborda als votants gira al voltant del document d'identitat: Està permès votar amb el DNI caducat? És igual de vàlid portar una fotocòpia en lloc del document original?

La realitat és que la Junta Electoral Central només consulta el DNI amb l'única intenció d'identificar el votant, per tant, votar amb el DNI caducat està permès. En canvi, identificar-se amb una fotocòpia del document d'identitat no s'accepta, s'ha de mostrar l'original. Així ho estableix la llei electoral, la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General).

El carnet de conduir, la targeta d'identitat d'estranger o el passaport també estan acceptats com a documents per a identificar-se a les eleccions. En qualsevol cas, és imprescindible que el document inclogui una fotografia que identifiqui al votant.

En el cas que sorgeixin dubtes sobre la correspondència del document amb la identitat del votant, seran els components de la mesa electoral els responsables de decidir per majoria si s'admet el seu vot o no.