Debats de les eleccions generals 2023: quan són, on veure'ls i qui participa

El primer i únic 'cara a cara' entre Sánchez i Feijóo se celebrarà el 10 de juliol en els platons d'Atresmedia | Sánchez obrirà el debat i  el tancarà

Pedro Sánchez y Alberto Núñez Feijóo.

Pedro Sánchez y Alberto Núñez Feijóo. / AGENCIAS

R.C.

En plena campanya per a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, el debat cara a cara previ entre l'actual president del Govern, el socialista Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo té data, horari i canal. 'Cara a Cara. El Debat' estarà organitzat per Atresmedia, dilluns que ve 10 de juliol a les 22.00h, amb els periodistes Ana Pastor i Vicente Vallés com a moderadors.

El pols polític davant les cambres tindrà una durada aproximada d'uns 100 minuts i es podrà seguir des d'Antena 3, La Sexta, OndaCero i ATRESplayer.

'Cara a cara'

On es podrà seguir?: Antena 3, la Sexta, Onde Zero, atresplayer i Antena 3 Internacional.

Qui intervé?: Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo

A quina hora?: A les 22.00 hores

Els candidats, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, estaran asseguts en una taula de dos metres i mig, cara a cara. Per a respectar una durada dels arguments equilibrada, un equip d'Oficials de taula de l'ACB mesurarà les intervencions de cadascun dels dos des de l'anomenada Sala del Temps. Al final, cada candidat disposarà d'un minut d'or com a tancament. El president del Govern, Pedro Sánchez, serà l'encarregat d'obrir el debat, mentre que el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, serà l'encarregat de tancar-lo.

Així s'ha decidit en un sorteig celebrat aquest dimecres, al qual han assistit la portaveu del PSOE i ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i el sotssecretari del PP, Esteban González Pons, que han estat els encarregats d'extreure les boles que han marcat l'ordre de les intervencions dels principals candidats a la Presidència del Govern.

El líder socialista serà el primer a disposar del minut d'or sense interrupcions per a tancar el debat i tot seguit serà el torn del president del PP.

Debat a set

Per part seva, RTVE celebrarà el dimecres 13 de juliol un debat amb la participació de Patxi Lopez, pel PSOE; Cuca Gamara, pel PP, Iván Espinosa de los Monteros, per Vox; Aina Vidal, de Sumar; Aitor Esteban, del PNB; Gabriel Rufian, d'Esquerra i Oscar Matute, d'EH Bildu. El debat se celebrarà en els estudis de Prado del Rey i serà moderat pel periodista i presentador Xabier Fortes. Els partits debatran sobre economia, política social i territorial i pactes postelectorals.

Debat a quatre

El PP no estarà no obstant això en el debat a quatre que celebrarà RTVE el 19 de juliol, en el qual sí que estaran Pedro Sánchez, Santiago Abascal i Yolanda Díaz. Els populars ho rebutgen en entendre que és "incomplet" i "mancat d'interès", segons van traslladar en el seu moment fonts de la formació.

Debat a tres

Finalment, atès que actualment no hi ha altres negociacions en curs, s'ha programat un debat addicional per al 14 de juliol a partir de les 09.00 hores. Aquest debat serà organitzat per Cadena SER i El País, i inclourà als candidats del PSOE, Sumar i Vox. No obstant això, el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha confirmat que no participarà en aquesta trobada.