Sánchez i Feijóo escenifiquen un cara a cara marcat per la tensió

El líder del PP ofereix sense èxit al candidat socialista que sigui investit el més votat amb l’abstenció de l’altre

Sánchez acusa Feijóo de «claudicar» davant el masclisme de Vox en un debat sense propostes

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. / Bloomberg

Europa Press

Els dos principals favorits a guanyar les eleccions del 23 de juliol, el candidat socialista i expresident del Govern, Pedro Sánchez, i el candidat del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, van escenificar ahir a Atresmedia un tens debat marcat per les contínues interrupcions i la manca de propostes, en el qual el líder popular va oferir sense èxit al secretari general socialista que sigui investit el més votat amb l’abstenció de l’altre. Per part seva, Sánchez va acusar Feijóo de «claudicar» davant el masclisme de Vox i va criticar els pactes del PP amb els ultradretans a diferents ajuntaments i comunitats autònomes. 

El president del Govern va demanar el vot per evitar que Feijóo i el president de Vox, Santiago Abascal, fiquin Espanya en «un túnel del temps tenebrós». Sánchez va destacar que el PP no acabarà amb ETA, perquè la banda terrorista ja va ser derrotada el 2011, però sí que «pot acabar amb les pujades del salari mínim interprofessional i la revaloració de les pensions, pot acabar amb una reforma laboral que està creant molta ocupació i de més qualitat i amb una política econòmica que està creant riquesa i creant ocupació».

Per part seva, Feijóo va retreure al president del Govern que passarà a la història per la llei del «només sí és sí». «Vostè no ha tingut ni la valentia de presentar-se al Congrés i votar a favor de la reforma de la llei del només sí que és sí, la senyora Montero segueix al Govern. És una mala llei, és un pèssim govern i vostè que està molt preocupat per passar a la història, vostè passarà a la història com el president del Govern que va signar al BOE la llei del només sí és sí», va destacar el líder del Partit Popular.

Sánchez va retreure a Feijóo que el PP està pactant amb «un partit masclista» que no condemna la violència masclista, en referència a Vox. «Una declaració masclista i homòfoba sabent-ho no és un error, això és una altra cosa, perquè en aquest país s’assassina, els masclistes a dones. I vostès estan pactant amb un partit masclista, que no condemna la violència masclista i això té conseqüències», va advertir Sánchez.

Pel que fa a les propostes educatives, el líder del Partit Popular es va comprometre a que l’Educació Infantil sigui gratis a tot Espanya, cofinançant l’Estat el 50% i les comunitats autònomes l’altre 50%. «En educació es va comprometre a la gratuïtat en Educació Infantil, va tornar a mentir», li va retreure a Sánchez.

Per part seva, el candidat socialista va valorar que actualment «hi ha un milió d’estudiants que es beneficien de les beques» i va criticar el PP per «no fer polítiques socials». «La política social està demostrant crear ocupació», va sentenciar.

En parlar de sanitat, Feijóo va advertir que Sánchez «no ha contractat cap metge» i va recordar que a Ceuta i Melilla, on el Govern té la competència sanitària, «els metges porten en vaga des de fa mesos». Per part seva, el líder socialista va destacar que durant la seva Legislatura han aprovat una Llei d’Eutanàsia amb el vot del PP i el de Vox «en contra, però àmpliament avalada per la societat».