Batet (PSC) acusa el PP d'adoptar "les formes i la ideologia de Vox"

La candidata socialista demana "quatre anys més per consolidar un govern progressista"

Batet (PSC) acusa el PP d'adoptar "les formes i la ideologia de Vox"

ACN

ACN

La candidata al Congrés dels Diputats del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha acusat el PP d'integrar "les formes i la ideologia de Vox" i critica a Feijóo de "blanquejar sense escrúpols" la formació d'extrema-dreta. Batet ha retret l'acostament a Vox del PP i creu que els socialistes són l'única garantia per evitar un govern de dretes. "Només hi ha dos candidats a la presidència: o Pedro Sánchez o Alberto Núñez Feijóo", ha insistit la socialista. Per això ha recalcat que el PSC no en fa prou en "guanyar", sinó que vol aconseguir els millors resultats. "Necessitem quatre anys més per consolidar un govern progressista", ha afegit Meritxell Batet en una visita a la ciutat de Girona.

Meritxell Batet assegura que "l'autèntic perill" d'aquestes eleccions generals no és la presència de Vox, sinó que el PP validi "les formes i la ideologia" d'aquesta formació que qualifica d'extrema-dreta. Per això considera que cal reforçar la pressió per aconseguir una victòria aclaparadora del PSC a l'Estat i sobretot a Catalunya. La candidata ha avisat que en aquestes eleccions Catalunya "s'hi juga molt" i ha fet bandera de la gestió de l'executiu de Pedro Sánchez amb la millora de "la convivència entre catalans i espanyols".

Batet ha visitat Girona aquest dimecres al matí on ha aprofitat per reunir-se amb els agents socials de la demarcació. La candidata ha remarcat que els sindicats s'han mostrat satisfets d'algunes millores del govern espanyol, com ara la reforma laboral, l'increment del Salari Mínim Interprofessional o la gestió dels ERTO durant la pandèmia.

Per contra, la candidata també ha destacat que la patronal gironina se sent satisfeta d'alguns dels avantatges que els ha ofert la reforma laboral. Però els empresaris han destacat "l'ingent esforç" que ha fet l'executiu espanyol en la inversió d'infraestructures. Segons Batet, el govern de Sánchez ha suposat "un punt d'inflexió" en matèria d'inversions.

Per aquest motiu la socialista ha demanat un altre mandat al capdavant del govern espanyol: "Necessitem quatre anys més per consolidar el govern progressista". Batet assegura que en els últims cinc anys han tirat endavant "polítiques d'urgència" però també altres "canvis estructurals que han marcat un canvi en el panorama empresarial i productiu". Segons la socialista això ha comportat un creixement econòmic a l'Estat que ara podria quedar frenat si hi ha un relleu a la presidència.