El metge Xavier Aldeguer i la periodista Núria Riquelme seran els números dos i tres de la llista de Junts a Girona

La formació ha presentat els quinze primers candidats de la llista encapçalada per Gemma Geis de cara a les eleccions municipals del maig

Els membres de la llista de Junts a Girona.

Els membres de la llista de Junts a Girona. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

Junts ha presentat aquest migdia les quinze primeres persones de la llista per les pròximes eleccions municipals que se celebraran el pròxim 28 de maig. Se sabia, des de principi de desembre, que Gemma Geis encapçalaria la candidatura de la formació, després de ser ratificada per aclamació en una assemblea. Però calia saber qui l'acompanyaria i avui s'han donat a conèixer del número dos fins al quinze, a part de la persona que tancarà la llista, que serà Marina Geli. Geli ha estat l'encarregada de presentar l'acte abans de donar pas a Geis.

Un cop a dalt l'escenari situat a la plaça de la Independència, l'alcaldable ha presentat un per un i en ordre invers les persones que l'acompanyaran a la candidatura. En aquest cas, el número dos serà Xavier Aldeguer, veí del barri de Palau-sacosta, metge digestòleg i ha estat cap de digestologia del Trueta. A més, ha estat un dels impulsors de l'empresa emergent de biotecnologia GoodGut. Per altra banda, la número tres serà Núria Riquelme, veïna de l'Eixample i periodista i comunicadora de vocació. En els últims anys ha treballat a Rac1.

Mentrestant, l'actual regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, i la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ocuparan els llocs quatre i cinc, respectivament. Són els dos únics membres de la llista que en l'actualitat són regidors a l'Ajuntament. Tanmateix, Martí ha volgut destacar la tasca que s'ha fet durant aquests quatre anys de mandat i ha explicat que «hem lluitat contra un seguit d'adversitats i ens hi estem deixant la pell». Per la seva part, Geis també ha agraït la tasca feta pels actuals regidors.

A partir del número sis i per ordre, seran a la llista: Sílvia Bosch, Albert Carreras, Mercè Garcia, Jordi Utiel, Mercè Rigau, Anna Sellabona, Santi Cots, Sònia Valero, Xevi Gasau i Lluís Masdevall. Geis ha apuntat que «aviat» es donaran els noms de les altres persones que també formaran part de la llista.

«És una llista amb molt talent, amb voluntat de treballar junts i que es compromet a treballar per la ciutat de Girona i millorar tot allò que sigui possible»

Gemma Geis

— Alcaldable de Junts a Girona

Durant l'acte, la número u de la formació ha destacat que «m'agrada molt treballar en equip», assenyalant que el que vol portar a terme és un «lideratge modern», aquells que són «compartits i cooperatius». En aquest sentit, ha explicat que és «un equip de barri» que pretén «connectar diferents sectors de la ciutat» i també «amb el dia a dia de la gent». Geis també ha dit que és «una llista amb molt talent, amb voluntat de treballar junts i que es compromet a treballar per la ciutat de Girona i millorar tot allò que sigui possible».

La presentació dels quinze primers de la llista de Junts ha acollit entre 150 i 200 persones a la plaça de la Independència. A l'acte hi ha assistit l'actual alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i tots els regidors actuals de la formació a l'Ajuntament: Marta Sureda, Martí Terés, Eva Palau, Eduard Berloso, Núria Pi i Glòria Plana. A més de Lluís Martí i Maria Àngels Planas, que formaran part de la llista de Junts en les eleccions del maig.