Segueix-nos a les xarxes socials:

Eleccions municipals 2023, en directe: resultats i informació del 28M

'Diari de Girona' t'explica l'última hora sobre la jornada electoral i tota l'actualitat relacionada amb la cita amb les urnes

Primeres votacions a Girona

44

Aquest diumenge, 28 de maig, les comarques gironines han celebrat unes noves eleccions municipals. A Diari de Girona, pots consultar l'última hora dels comicis del 28M amb tota la informació i notícies sobre la cita amb les urnes. A més, pots consultar els resultats electorals del teu municipi.

En directe

Última actualització 01:10

ERC empata amb el PSC a Roses i Junts s'ensorra

ERCha guanyat les eleccions municipals a Roses en número de vots, però ha aconseguit quatre regidors, els mateixos que el PSC. Només 121 vots separen ambdós partits. Es tracta d’un empat que deixa lluny a Junts, que ha perdut un regidor dels quatre que va aconseguir durant les eleccions passades. 

Bofill perd un regidor però manté la majoria absoluta a l'Escala

El domini del PSC a l’Escala es manté amb la nova candidatura liderada per Josep Bofill.  Els socialistes governen el municipi des de fa 16 anys i se n’han assegurat quatre més, amb majoria absoluta (9 regidors) tot i haver-ne perdut un respecte aquest darrer mandat. Bofill, que és alcalde des del maig del 2022, quan Víctor Puga va decidir abandonar la política municipal, plantejava al seu programa deu projectes clau, com la renovació del passeig Lluís Albert, la reforma de la Casa del Mar, l’obertura de l’Estany de Pom, El Clos del Pastor (la casa Víctor Català) o l’ampliació de l’aparcament soterrat de plaça Catalunya amb 90 noves places. 

Junts aconsegueix quatre edils a Sant Feliu, un més que el 2019 i els socialistes en perden un · ERC, GdC i MÉSSFG mantenen els mateixos edils que fa 4 anys

Carles Motas tornarà a governar Sant Feliu de Guíxols. El seu grup municipal, Tots per Sant Feliu (TSF) s’ha tornat a quedar a un sol regidor de la majoria absoluta. És el mateix resultat que va aconseguir ara fa quatre anys. Ha obtingut 10 dels 21 regidors del ple i per tant, per governar durant en el pròxim mandat haurà de tornar a pactar. 

ERC perd la meitat dels regidors a Palamós i es queda amb cinc i Som-hi per Palamós s’estrena amb quatre edils

Esquerra Republicana (ERC) ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Palamós per tercer mandat consecutiu però ha perdut la majoria absoluta obtinguda en els comicis del 2019. El grup municipal liderat per Lluís Puig s’ha quedat amb la meitat dels regidors (1.786 vots). 

ERC guanya les eleccions municipals a Catalunya en regidors però el PSC és el més votat

ERC ha guanyat les eleccions municipals d'aquest diumenge a Catalunya en nombre de regidors. Amb el 100% escrutat, els republicans han aconseguit 2.895 representants, per davant dels 2.683 de Junts i dels 1.453 del PSC. Tot i això, els socialistes han esdevingut la formació més votada amb 712.949 suports, seguits de Junts amb 552.089 i d'ERC, tercera, amb 519.833. Per demarcacions, els PSC s'han imposat a Barcelona i a Tarragona, mentre que els republicans i les seves coalicions han estat els més votats a Girona i Lleida.

Així s'han viscut els resultats a les diferents seus electorals de Girona

Les millors imatges de les celebracions i decepcions de la nit electoral a la ciutat de Girona, de l'alegria de Sílvia Paneque i Lluc Salellas a les seus del PSC i Guanyem, a les cares més contingudes a les seus de Junts i Esquerra.

Així s'han viscut els resultats a les diferents seus electorals de GironaAniol Resclosa / Marc Martí

54

Majoria absoluta, de nou, per a Pere Garriga a Arbúcies

El fins ara alcalde, Pere Garriga, va revalidar ahir la majoria absoluta per Entesa per Arbúcies (EA). Si bé la formació de Garriga, aixoplugada sota el paraigües d’Independents de la Selva, ha perdut un regidor respecte a fa quatre anys, l’actual batlle encara el seu quart mandat amb vuit regidors amb el 53,74% dels vots.  

Jiménez (PSC) s'imposa a Platja d'Aro i Giraut entra com a tercera força

El PSC del fins ara alcalde Maurici Jiménez es va imposar ahir a Platja d’Aro. Els socialistes, que tot i ser la segona força als passats comicisvan prendre l’alcaldia a Joan Giraut (Junts), al càrrec durant 26 anys, gràcies a un acord tripartit amb ERC i comuns, han millorat els resultats respecte a fa quatre anys, aconseguint un regidor més, sis edils, i el 28,9% dels vots.

Juli Fernández (PSC) guanya de nou a Palafrugell i ho tindrà més fàcil per sumar

El veterà Juli Fernández ha tornat a guanyar amb comoditat a Palafrugell, amb més del doble de regidors que la segona força, Esquerra. El candidat del PSC, que es va imposar en les passades eleccions amb set regidors però no en va fer prou per a governar, millora els resultats de fa quatre anys. Ha aconseguit nou dels vint-i-un edils del ple i sembla que aquesta vegada tindrà un camí més fàcil per arribar a l’alcaldia.  

Junts guanya a Santa Coloma de Farners amb cinc regidors per davant dels Independents i la CUP, que en sumen quatre

Junts ha guanyat les eleccions a Santa Coloma de Farners. La formació encapçalada per Carme Salamaña ha aconseguit cinc regidors amb el 28,23% dels vots. Independents per la Selva ha quedat segon amb el 21,63% dels suports i quatre regidors, els mateixos que la CUP, que amb Ivette Casadevall al capdavant ha aconseguit gairebé el 19% dels sufragis i també quatre representants, el doble dels que tenia. En canvi, ERC ha vist com passava de sis a tres el nombre de regidors i ha passat de ser la llista més votada el 2019 a la quarta força enguany. El PSC aconsegueix mantenir representació al consistori selvatà, tot i que només amb un regidor. La participació ha estat del 48,39% dels vots.

Trias guanya les eleccions a Barcelona amb 11 regidors seguit de Collboni (10) i Colau (9), amb el 99% del vot escrutat

El candidat de Junts, Xavier Trias, guanya les eleccions amb 11 regidors seguit del cap de llista del PSC, Jaume Collboni, que n'obté 10, i la número u de BComú, Ada Colau, que es queda amb 9 representants, amb el 99% del vot escrutat. Collboni supera Colau per menys de 300 vots. En quarta posició se situa el cap de llista d'ERC, Ernest Maragall, que després de guanyar les últimes eleccions del 2019 perd la meitat de regidors i es queda amb 5. El PPC, amb Daniel Sirera al capdavant, dobla representants fins a 4. Mentre que Vox entra per primera vegada a l'Ajuntament amb 2 regidors. Valents i Cs perden tots els representants i la CUP continua fora del consistori. A Barcelona s'ha registrat una participació del 60,6%, 5,5 punts menys.

ERC se situa com la formació amb més majories absolutes a Catalunya, amb 234

Esquerra Republicana acabarà els comicis del 2023 com la força política amb més majories absolutes de Catalunya, amb un total de 234. Per darrere se situarà Junts per Catalunya amb 221. Les dues formacions polítiques s'intercanvien les posicions dels comicis del 2019, per bé que totes dues baixen les xifres que van aconseguir aleshores. Així, Junts per Catalunya va ser el partit amb més majories absolutes amb 303 (82 més que ara), mentre que ERC va quedar segon amb 255 (21 més que aquesta vegada). Per darrere d'ERC i Junts, partits de caire municipalista han aconseguit 66 majories absolutes (74 el 2019), el PSC n'ha obtingut 55 (4 més que les 51 del 2019), els Comuns 16 (14 més que fa 4 anys) i la CUP 10 (en perd 2 vist el 2019).

El PP s'imposa a Espanya i supera en més de 2.500 el nombre de regidors socialistes

El PP supera els 23.200 regidors a Espanya, 2.800 més que en la legislatura passada. Per contra, el PSOE cau en més de 1.700 i supera els 20.600 regidors. D'aquesta manera, el mapa de l'Estat en les eleccions del 28-M ha passat de vermell a tenyir-se de blau. Un dels canvis més destacats dels resultats a nivell espanyol l'ha protagonitzat Ciutadans, que ha perdut 2.400 regidors i n'obté només 387. Per contra, Vox es catapulta dels poc més de 500 fins als prop de 1.700 a tot Espanya. EH Bildu suma regidories i passa de les 1.262 als prop de 1.400 en total, mentre que el PNB en perd 70 i supera els 980. El BNG suma més de 130 nous regidors i se situa en els 590, amb prop del 99% escrutat.

Adrià Lamelas (PSC) s'estrena amb una àmplia victòria a Lloret de Mar

Victòria clara d'Adrià Lamelas a Lloret de Mar. El candidat socialista s'ha estrenat aconseguint el 27,4% dels vots, que li han donat 8 regidors, el doble que la segona força, Juntsque s'ha quedat amb el 16,17% dels sufragis i dos regidors menys que fa quatre anys. En tercer lloc ha quedat Tots per Lloret, la marca vinculada al PDeCat. La formació ha aconseguit tres regidors amb Albert Robert com a cap de llista. Albert Fernández al capdavant d'ERC ha aconseguit poc més del 10% dels vots i dos representants, els mateixos que Sumem que, això sí, ha obtingut el 8,33% dels suports. El consistori també tindrà un representant de Vox i un altre dels Comuns.

Joan Manel Serra, d'Impulsem Puigcerdà - ERC, guanya les eleccions a la capital cerdana amb cinc regidors

Joan Manel Serrad'Impulsem Puigcerdà - ERC, ha guanyat les eleccions del 28-M a Puigcerdà amb cinc regidors (28,67% i 954 vots). Amb el 100% escrutat, JxCat, amb Jordi Gassió al capdavant, ha obtingut quatre representants (28,19% i 938 vots) a l'Ajuntament de Puigcerdà, els mateixos que Futur per Puigcerdà, amb Francesc Armengol de número u (26,20% i 872). Mentre, Treballem per Puigcerdà la tercera candidatura de la mateixa òrbita electoral de l'actual alcalde, Albert Piñeira, no ha obtingut representació, així com el PP. A les eleccions de 2019, Junts per Puigcerdà va treure nou regidors, amb la qual cosa ha pogut governar aquests quatre anys amb majoria absoluta. Mentre, ERC va aconseguir-ne tres i un més va anar a parar al PP.

ERC revalida la victòria a la Bisbal d'Empordà però empata a regidors amb el PSC

Esquerra ha tornat a ser la força més votada a la Bisbal d'Empordà amb el 24,6% dels vots que li han suposat quatre regidors, dos menys que el 2019. Tot i la victòria, els republicans empaten amb el PSC d'Òscar Aparicio que millora resultats i aconsegueix el 20,57% dels sufragis i quatre representants al ple. En tercer lloc ha quedat la CUP que ha mantingut els tres regidors que ja tenia, amb un 17% dels suports. Junts també manté els resultats del 2019 i aconsegueix tres regidors, un més que Tots x la Bisbal de Xavier Dilmé que suma un regidor i se situa com a cinquena força amb cinc. La Bisbal en Comú manté l'edil que tenia en les passades eleccions. La participació ha estat del 53,44%.

Junts és la força amb més regidors a les comarques gironines

Junts torna a ser el partit amb més regidors en global a les comarques gironines, amb 707 regidors, 7 menys que a les últimes eleccions. En segon lloc, se situa ERC amb 664, que perd 48 regidors respecte a les últimes eleccions.

El PSC guanya 5 regidors més respecte al 2019 i passa a tenir-ne 151 i la CUP-Guanyem passa de 87 a 99 regidors (+12).

La baixada més pronunciada la protagonitza Ciutadans, que perd 25 regidors a la demarcació i es queda amb 1 sol. L'altre cara de la moneda la protagonitza Vox, que puja de 3 a 17 regidors.

Prem per veure més contingut per a tu