Adrià Lamelas (PSC) s'estrena amb una àmplia victòria a Lloret de Mar amb vuit regidors, doblant a Junts que queda segon

Tots per Lloret es queda amb tres edils, ERC i Sumem amb dos, mentre que Vox i Comuns n'aconsegueixen un

Adrià Lamelas

Adrià Lamelas / DdG

Laura Fanals

Laura Fanals

Malgrat les turbulències internes que ha patit durant aquest mandat, el PSC de Lloret de Mar, encapaçlat per primera vegada per Adrià Lamelas, ha aconseguit una contundent victòria amb vuit regidors, el doble dels que ha aconseguit el seu següent competidor, Junts, que n’ha obtingut quatre. En canvi, la formació de l’actual alcalde, Albert Robert, Tots per Lloret-Ara Pacte Local, només ha aconseguit tres representants, mentre que ERC n’ha obtingut dos. L’exsocialista Lara Torres, que ara es presentava amb Sumem-Independents de la Selva, ha aconseguit també dos representants, mentre que Vox i En Comú Podem n’han obtingut un cadascun. D’aquesta manera, han aconseguit representació set dels onze partits que es presentaven als comicis. Queden fora del consistori, en canvi, Miguel Moreno (PP), Jordi Hernández (Ciutadans), Joan Carles Amaya (MES-SOM, també exregidor socialista) i Demetrio Olivas (Valents). 

La renovació, doncs, ha funcionat als socialistes lloretencs, que s’han emportat tres regidors més dels que van obtenir l’any 2019. I això que no han tingut un mandat fàcil: van començar governant amb Junts i ERC, però l’any 2020 van patir una ecissió quan quatre regidors dels seus cinc regidors van abandonar el partit. Llavors, Junts va trencar l’acord de govern amb els socialistes, enviant Francisco Pastor a l’oposició, mentre que els quatre edils no adscrits van continuar com a regidors de govern. Per tal de superar aquest sotrac, el partit va apostar per Adrià Lamelas, que havia format part de la llista de 2019 però que no havia sortit com a regidor. I el resultat ha estat més que positiu, ja que els socialistes han aconseguit un sòlida victòria en un municipi que els últims anys havia estat governat per Junts.

Els hereus de Jaume Dulsat (PDeCAT) a l’alcaldia, en canvi, no han tingut bons resultats, ja que anant per separat s’han dividit el vot. Junts ha presentat una llista renovada, amb Jordi Martínez al capdavant, que només ha obtingut quatre representants, és a dir, tres menys que ara fa quatre anys. Albert Robert, que fa un parell de mesos va rellevar Dulsat a l’alcaldia quan aquest va passar a l’empresa privada, ha aconseguit només tres regidors a través de Tots per Lloret-Ara Pacte Local, la formació amb la qual es presentava.

Davallada d’Esquerra

Esquerra, per la seva banda, també ha notat la davallada generalitzada del seu partit i ha perdut un representant, tot passant de tres a dos. Dos regidors són també els que ha obtingut Sumem-Independents de la Selva, amb l’exsocialista Lara Torres al capdavant, de manera que podrà continuar al consistori. Finalment, també es convertiran en regidors María José Hernando (Vox) i Frederic Grich (En Comú Podem). 

De cara a possibles pactes, el PSC de Lamelas ho té bé per governar, ja que una majoria alternativa requeriria l’acord de quatre partits, cosa que sembla poc plausible. En tot cas, Lamelas podria governar en solitari o bé buscar el suport d’algun dels altres partits, ja sigui per a la investidura o per poder tenir un govern més ampli.  

Igual que ha succeït a bona part de les comarques gironines, la participació també ha decaigut a Lloret en aquesta ocasió. Ahir va anar a votar un 47,1% de la població, el que representa un descens de 7,3 punts respecte l’any 2019.