Lluc Salellas guanya una porra entre els alcaldables de Girona

Gemma Geis i Quim Ayats són els qui s'han apropat menys a la fotografia que deixa aquest 28M al consistori

ACN

El cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas, s'emporta la porra que l'ACN va proposar als alcaldables de la ciutat per a aquest 28M. El candidat de la confluència municipalista és qui més ha aproximat la seva aposta a la fotografia que aquestes eleccions deixen a la plaça del Vi. Salellas ha encertat de ple els resultats fets per Guanyem i el PPC, però per contra s'ha equivocat -tot i que només d'un regidor- amb els de la resta de forces (JxCat, PSC, ERC i Vox). A Salellas el segueixen, però ja a més distància amb vuit errors, Sílvia Paneque (PSC) i Carles Ribas (el candidat d'Ara Girona que no ha obtingut representació). Els qui més han errat són els candidats de JxCat i ERC, Gemma Geis i Quim Ayats, que ha comès dotze errors.

L'alcaldable de Guanyem Girona va pronosticar que la seva formació s'impulsaria i trauria vuit regidors en aquest 28-M, com així ha estat. També va encertar que el PPC, amb Jaume Veray al capdavant, tornaria al ple amb un regidor. Tot i que Salellas sí que s'ha acostat bastant a la nova aritmètica municipal, ha comès un error amb la resta de forces.

Així, el candidat de Guanyem augurava que JxCat trauria set regidors, el mateix nombre que el PSC, i que ERC mantindria els quatre que havia assolit el 2019. Per últim, i això ha estat una constant amb tota la resta d'alcaldables, Salellas no preveia la irrupció de Vox a la plaça del Vi (com així ha estat, perquè el partit d'ultradreta ha tret un regidor).

Empatats en el segon i tercer lloc en nombre d'errors de la porra de l'ACN hi ha tant la cap de llista socialista, Sílvia Paneque, com l'alcaldable d'Ara Girona, Carles Ribas. Tots ells s'han equivocat en les seves travesses en vuit regidors.

La cap de llista del PSC ha encertat els seus resultats, però ha invertit els de JxCat i Guanyem (a Geis li donava vuit regidors, i sis a Salellas). Sílvia Paneque li donava cinc regidors a ERC i no preveia que ni el PPC ni tampoc Vox tinguessin representació al ple municipal.

Per la seva banda, Carles Ribas ha clavat el resultat de JxCat -li donava sis regidors- i també el del PPC. Però s'ha equivocat en la resta. El cap de llista d'Ara Girona li donava set regidors als socialistes, sis a Guanyem, cinc a Esquerra i cap a Vox. Ribas preveia que Ara Girona obtindria dos seients al ple aquest 28-M. Però finalment, la candidatura s'ha quedat fora perquè no ha assolit el 5% dels vots.

La quarta posició també és, precisament, per a una candidata que ha quedat fora del ple: l'alcaldable de Cs Camino Fernández. A la travessa que va entregar el dia del debat organitzat per l'ACN, Fernández preveia que el partit liberal es quedés amb tan sols un regidor al ple. A JxCat li donava vuit regidors, al PSC li n'atorgava set, i a Guanyem i a ERC cinc a cadascun. La candidata de Cs, però, sí que ha encertat el resultat del PPC.

Empat a la banda baixa

A l'altra cara de moneda, en cinquè i sisè lloc, hi ha els candidats que més s'han allunyat dels resultats finals. Són Gemma Geis (JxCat) i Quim Ayats (ERC), que han tingut dotze errors cadascun.

Geis apostava que la seva formació conservaria els nou regidors que Marta Madrenas va obtenir el 2019. Al PSC, la cap de llista de JxCat li'n donava sis; a Guanyem i a ERC, cinc a cadascun, i finalment creia que el PPC obtindria dos regidors al ple.

Per últim, Ayats confiava que els republicans augmentarien presència i tindrien set regidors a la plaça del Vi. Els mateixos que preveia per a JxCat. Al PSC, Quim Ayats li donava sis regidors; a Guanyem, cinc; i a Ara Girona i al PPC, un a cadascun. De fet, més enllà de Carles Ribas, l'alcaldable d'Esquerra ha estat l'únic que creia que Ara Girona entraria a l'Ajuntament.