Portbou tindrà l'alcalde més jove de Catalunya. Serà el socialista Gael Rodríguez, que té només 19 anys i que ha aconseguit 6 dels 9 regidors en joc. El PSC, sota les sigles Sumem per Portbou-CP, s'ha imposat a l'adscrita a Junts, Ara Portbou, que liderava l'actual alcalde, Xavi Barranco. El PSC han trencat així l'hegemonia que des de fa anys ostentava l'antiga CiU i que l'any 2019 va donar 7 regidors a Junts. Per trobar uns resultats similars, cal remuntar-se al 1991 quan els socialistes van aconseguir 5 regidors i CiU, 2. Rodríguez assegura que els resultats demostren que el municipi necessitava un "canvi" i reivindica la "capacitat de treball" del seu equip.

Entre els principals reptes que es marca Rodríguez, hi ha acabar amb "èxode" d'habitants al municipi perquè "no hi ha futur", "construir oportunitats", sanejar el consistori i la transformació del municipi. "És un poble que s'ha quedat parat en el temps i Portbou ha de dir-li hola al segle XXI", assegura el futur alcalde.

El PSC s'ha imposat al municipi amb gairebé el 57% dels vots (363) i una participació del 77,1%, gairebé tres punts per sobre de la del 2019.

Resultats de les eleccions municipals del 28M a Girona

Recorda que el 28 de maig pots consultar a Diari de Girona els resultats de les eleccions 2023 a tots els municipis gironins: