Resultats de les eleccions municipals a l'Escala

Un ciutadà diposita el seu vot en una urna electoral, en una imatge d'arxiu.

Un ciutadà diposita el seu vot en una urna electoral, en una imatge d'arxiu. / Marc Martí

DdG

El domini del PSC a l’Escala es manté amb la nova candidatura liderada per Josep Bofill.  Els socialistes governen el municipi des de fa 16 anys i se n’han assegurat quatre més, amb majoria absoluta (9 regidors) tot i haver-ne perdut un respecte aquest darrer mandat. Bofill, que és alcalde des del maig del 2022, quan Víctor Puga va decidir abandonar la política municipal, plantejava al seu programa deu projectes clau, com la renovació del passeig Lluís Albert, la reforma de la Casa del Mar, l’obertura de l’Estany de Pom, El Clos del Pastor (la casa Víctor Català) o l’ampliació de l’aparcament soterrat de plaça Catalunya amb 90 noves places. 

El PSC és el partit que més mandats ha governat. Ho ha fet ininterrompudament des del 2007 quan Estanis Puig va treure als convergents de l’alcaldia. El va succeir al capdavant Víctor Puga que fa quatre anys va aconseguir una contundent majoria absoluta que posava fi al bipartidisme dels anys anteriors en què convergents i socialistes s’alternaven l’alcaldia. 

La segona força serà ERC, que repetia amb Etna Estrems de cap de llista i obté dos regidors, els mateixos que Gent de l’Escala-Som Poble (amb la marca de la CUP), de Xavier Ballesta, i Alternativa per l’Escala, que encapçala Eva Trias i que s’estrena al consistori. Junts, amb Jordi Roura, i En Comú, amb Albert Pons, han obtingut un únic representant.  

Els socialistes han aconseguit mantenir la majoria absoluta tot i el desgast que els hauria pogut portar els seus 16 anys al govern municipal. Per a aquestes eleccions, Bofill ha presentat un projecte «continuista». Durant els darrers quatre anys s’han abordat temes com la renovació del POUM, la urbanització de zones pendents o l’allargament del passeig d’Empúries.

A l’Escala s’hi havien presentat set candidatures. Totes han obtingut representació a l’Ajuntament excepte Vox, que amb Joan Ball-llosera (candidat del PP el 2015 i de NPRS el 2019), n’ha quedat fora.

[object Object]

Recorda que el 28 de maig pots consultar a Diari de Girona els resultats de les eleccions 2023 a tots els municipis gironins:

Subscriu-te per seguir llegint