Resultats de les eleccions municipals a Roses

Ciutadans perd els seus dos regidors i Vox aconsegueix entrar

Joan Plana (ERC), guanyador de les eleccions a Roses

Joan Plana (ERC), guanyador de les eleccions a Roses / ERC

DdG

ERC ha guanyat les eleccions municipals a Roses en número de vots, però ha aconseguit quatre regidors, els mateixos que el PSC. Només 121 vots separen ambdós partits. Es tracta d’un empat que deixa lluny a Junts, que ha perdut un regidor dels quatre que va aconseguir durant les eleccions passades. 

Fins a set partits han assolit representació a l’ajuntament. Per sota de Junts hi ha el partit Lliures, que es va estrenar en els anteriors comicis amb un regidor i que ara n’ha guanyat un més. El partit Gent del Poble manté els dos regidors que tenia i el PP també aconsegueix mantenir el regidor que ja tenia. En canvi, Ciutadans ha perdut els dos regidors i es queda fora de l’ajuntament. Una de les novetats més destacades és l’entrada de Vox, que ha irromput a l’ajuntament amb un regidor, que ocuparà Ignasi Mulleras, que ha obtingut més vots que el PP. Era la primera vegada que el partit d’ultradreta es presentava als comicis de Roses. 

L’última legislatura ha estat compartida entre Junts i ERC; el candidat d’ERC, Joan Plana, ha governat durant els últims dos anys, mentre que Montse Mindan va acomiadar-se de l’alcaldia el 2021 després de tres mandats al capdavant del consistori, dues de les quals amb les sigles de CiU.

L’hegemonia convergent que havia obtingut Carles Pàramo i que el 2011 havia arreplegat 9 regidors ha quedat totalment ensorrada. Només ha guanyat el 14,76% dels vots, molt per sota del 21% que va obtenir en els anteriors comicis. Amb tot, amb l’escenari fragmentat que ha resultat, Junts podria tenir la clau del nou govern, que s’haurà de decidir amb pactes. 

Tot i haver resultat guanyador per nombre de vots, ERC ha perdut una cinquantena de vots i el PSC n’ha guanyat 125.

Val a dir que l’abstenció ha sigut la segona guanyadora dels comicis a Roses: només ha votat el 49,65% dels ciutadans cridats a les urnes, un 8,45% menys que a les passades eleccions. És la xifra més baixa de l’última dècada.

[object Object]

Recorda que el 28 de maig pots consultar a Diari de Girona els resultats de les eleccions 2023 a tots els municipis gironins: