El despatx Prat Sàbat de Girona, amb una llarga trajectòria professional i amb un bagatge professional consolidat ja per una quarta generació, s'ha adaptat perfectament a la nova situació mantenint sempre una premissa molt clara: ajustar-se a les necessitats de cada client. La firma gironina està especialitzada en processos civils, mercantils, laborals i altres serveis com divorcis, herències o reclamacions per accidents de trànsit, i ha adquirit una important rellevància i experiència en la nova llei de segones oportunitats pensada tant per a famílies, autònoms i persones físiques en general, que permet condonar certs deutes quan la situació econòmica és molt greu o no es pot fer front als pagaments.

Al capdavant de tot l'equip, exercint el càrrec de president no executiu, hi figura Josep Maria Prat Sàbat, tota una referència en el món de l'advocacia, amb una llarga trajectòria professional que li ha comportat diversos reconeixements i que li ha servit per ostentar diversos càrrecs, com per exemple del Consell General de l'Advocacia espanyola i vicepresident de la Comissió de Drets Humans del Consell de l'Advocacia Espanyola, entre d'altres.

Civil

En l'àrea civil el despatx Prat Sàbat gestiona casos relacionats amb herències, contractes, lloguers, compravenda i reclamacions, entre d'altres.

Fiscal

Treballa en la fiscalitat de les operacions de reestructuració i assessora i treballa en qüestions de grans patrimonis.

Administratiu

Els seus serveis abarquen el contenciós administratiu, medi ambient, dret administratiu, estrangeria i urbanisme, entre molts altres també.

Mercantil

Amb una gran trajectòria en aquest camp, el despatx d'advocats Prat Sàbat de Girona ofereix la seva experiència en temes relacionats amb societats, concursos, pactes de socis, protocols familiars i reclamacions.

Processal

Aquesta àrea de Prat Sàbat treballa en casos de civil-mercantil, contenciós administratiu i penal.

Penal

El despatx ofereix els seus serveis professionals en dret penal-econòmic, delictes contra la hisenda pública i Seguretat Social, acomiadaments i delictes contra els drets dels treballadors, entre altres qüestions.

Família

Aquesta especialitat inclou intervenció en processos de nul·litats, divorcis, separacions, incapacitat i tuteles.

Laboral

Una de les àrees amb més temàtica com ara contractació, expedients de regulació d'ocupació, acomiadaments, relacions laborals i jurisdicció social i d'altres.

Prat Sàbat sempre ha sabut adaptar-se a totes les situacions i etapes i sempre ha fet una aposta per les noves tecnologies i pels canals de comunicació amb els seus clients. Juntament amb Diari de Girona té en marxa un consultori jurídic que ha tingut una gran acceptació i que fins i tot li ha valgut el guardó a la millor acció gironina a la xarxa en els premis E-Tech 2020. Una altra iniciativa que demostra el seu esperit emprenedor és el programa Reactiva't, el clúster que ha posat en marxa amb l'assessoria Grup Simon de Girona, una altra de les firmes gironines amb més trajectòria professional i prestigi.

Són temps difícils i per aquest motiu cal buscar solucions innovadores com pot ser aquest programa, que busca ajudar les empreses i els seus responsables a sortir de la crisi i donar-los l'empenta necessària per poder afrontar el futur amb garanties de continuïtat. L'objectiu que es té present és molt clar: es poden salvar les empreses i no acabar en un procés de liquidació. Tot comença amb una entrevista per conèixer l'estat de la situació i la viabilitat del negoci, s'elabora un informe on s'analitza cada àrea de l'empresa al detall, es fa un pla d'acció on els professionals del clúster t'acompanyen en l'execució de les accions a realitzar i es fa un seguiment per analitzar els resultats i assegurar el futur de les empreses. En un 70% dels casos és possible evitar el concurs. Aquest és un bon indicador. Moltes empreses, i més durant aquesta crisi provocada per la pandèmia, s'han trobat amb problemes de liquidació, poca facturació o deutes amb els bancs. La seva salvació, però, es pot aconseguir i res està perdut amb Reactiva't. Aquesta iniciativa, juntament amb l'assessorament en els casos de la Llei de Segona Oportunitat, centra els esforços d'aquest despatx gironí, que té molt present el seu servei al client cobrint totes les seves necessitats. Durant aquests mesos i tot i les limitacions no ha estat una excepció i Prat Sàbat s'ha situat al costat dels seus clients.

Prat Sàbat dona un tracte totalment personalitzat de manera confidencial i privada assegurant en tot moment el compromís amb el representat. Amb seu a la ciutat de Girona, concretament al número 2 de la cèntrica plaça Poeta Marquina, aquesta nissaga d'advocats gironins actua a tot el país i també a escala internacional.