L'aspirant a secretari general del PSOE Patxi López va apel·lar a la «necessària unitat» del partit en un acte amb militants a Sant Sebastià, on va confirmar que seguirà fins al final en el procés de primàries, en què hi haurà, va garantir, una «papereta» amb el seu nom.

López va celebrar aquest acte «a casa, entre els socialistes bascos», en un hotel de Sant Sebastià fins on es van acostar mig miler de militants i representants del PSE, entre ells la seva secretària general, Idoia Mendia, l'expresident de la formació Jesús Eguiguren, i dirigents com Rodolfo Ares i Iñaki Arriola.

L'exlehendakari es va dirigir en diverses ocasions als seus companys bascos per demanar-los el seu «suport» i la seva «ajuda» en aquesta «gran batalla» per «salvar» el PSOE. «Jo no classificaré els militants en bons i dolents, en vermells i blaus, en militants d'esquerres o dretes» perquè «tots som socialistes defensant el que pensem que és millor per al nostre partit i per al nostre país», va destacar.

Per aquest motiu, va voler deixar clar que «aquesta no és una batalla per guanyar les primàries sense més. És per tenir molt clar el que cal fer l'endemà», quan «no podem jugar a passar factures».