Almenys 40 morts en un naufragi d'ull vaixell de migrants al sud d'Itàlia

Entre les víctimes mortals, que procedien de l'Iran, el Pakistan i l'Afganistan, s'han localitzat diversos nens i un nounat

Iamtge d'arxiu de la Guàrdia Costiera italiana.

Iamtge d'arxiu de la Guàrdia Costiera italiana. / OPEN ARMS - Archivo

EP

Un mínim de 40 persones han mort fins ara, entre ells diversos nens, en naufragar un vaixell amb almenys un centenar de migrants a prop de la costa de la regió italiana de Calàbria, al sud del país. Així ho han informat fonts de Guardacostes al diari 'La Repubblica'.

El vaixell anava completament sobrecarregat, segons aquestes fonts, i va acabar naufragant a les aigües de Steccato di Cutro, a la província de Crotona.

Entre les desenes de cossos sense vida arrossegats a la platja hi ha el d'un nounat, segons informen, per altra banda, les fonts del diari 'La Stampa'.

Els serveis de salvament continuen treballant en la recerca de supervivents mentre les primeres investigacions apunten que els migrants procedien, en principi, de l'Iran, el Pakistan i l'Afganistan. També apunten que el naufragi va ser causat sobretot a les pèssimes condicions del mar, que van acabar partint el vaixell en dos.