Segueixen buscant 'El Pastilla', un sicari de 20 anys que s'ha fugat de la presó d'Alcalá-Meco

El jove va aconseguir escapolir-se de la presó barrejat entre familiars que el van anar a visitar

La presó Madrid II, també coneguda com 'Alcalá Meco', en una imatge 'darxiu.

La presó Madrid II, també coneguda com 'Alcalá Meco', en una imatge 'darxiu. / Europa Press

Europa Press

Un jove de 20 anys pres al centre penitenciari Madrid II, més conegut com 'Alcalá Meco', es va fugar el dissabte a la tarda barrejat suposadament entre familiars que l'acaben de visitar per Nadal.

L'escapolit es diu Yusef M. L., al qual anomenen 'El Pastilla', un jove de Ceuta de 20 anys, qui va confessar haver assassinat Nayim K. A., àlies 'Tayena', cap d'una de les faccions del crim organitzat a la ciutat autònoma. També està acusat del crim d'un altre home de 26 anys que la banda va confondre amb un membre d'un grup rival.

La Policia Nacional va detenir Yusef a finals de maig al port d'Algesires i va ser empresonat provisionalment a la ciutat gaditana. Va ser catalogat amb nivell cinc en el Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment (FIES) d'Institucions Penitenciàries.

A causa de la seva conflictivitat amb un grup d'interns d'aquesta presó va ser traslladat a Alcalá Meco a principis d'aquest mes de desembre. El dissabte a la tarda es va escapar "just després d'unes comunicacions amb familiars", ha avançat El Faro de Ceuta. És a dir, presumptament va aconseguir saltar-se els controls de seguretat i barrejar-se entre aquests familiars per fugir sense violència ni intimidació.

Fonts d'Institucions Penitenciàries han explicat que la mateixa tarda del dia 23 van detectar l'absència d'aquest intern, per la qual cosa van activar els protocols consistents a comunicar el succeït a les Forces i Cossos de Seguretat, al Jutjat que porta la causa del pres i han iniciat un procediment intern per esbrinar què va fallar.