Reial Societat i Osasuna, els dos primers rivals de Barça i Espanyol

Sortejat el calendari de la Primera Divisió, que engegarà motors del 13 al 15 d’agost

Messi condueix la pilota durant l’últim Reial Madrid-Barça de Lliga

Messi condueix la pilota durant l’últim Reial Madrid-Barça de Lliga / REUTERS/JAVIER SORIANO

EFE/DdG

Sortejat el calendari de la Lliga Santander 2021/2022, el Barça de Ronald Koeman ja sap que iniciarà la seva aventura rebent la Reial Societat al Camp Nou. La primera jornada també inclourà la visita del Reial Madrid a Vitòria, mentre que l’Atlètic començarà la defensa del títol de campió a Balaídos contra el Celta. L’arrencada del campionat, previst entre el 13 i 15 d’agost, també oferirà el retrobament de José Bordalás des de la banqueta del València amb el que ha sigut el seu equip durant els últims cinc anys, el Getafe. I dos dels retornats a Primera, l’Espanyol i el Rayo Vallecano, tindran compromisos a domicili. El conjunt blanc-i-blau, flamant campió de Segona, visitarà l’Osasuna mentre que el botxí del Girona en l’última eliminatòria del play-off d’ascens jugarà al Sánchez Pizjuán davant el Sevilla. L’altre ascendit com a subcampió de la categoria d’argent, el Mallorca, obrirà la temporada a casa amb el Betis.

El primer gran clàssic, en la segona etapa de l’italià Carlo Ancellotti al capdavant dels blancs, arribarà a la desena jornada, el 24 d’octubre al Camp Nou. El xoc de tornada serà a nou jornades del final (29) el 20 de març i ja es podrà disputar al Santiago Bernabéu, que haurà enllestit les seves obres de remodelació. L’última data del calendari permetrà a Barcelona i Reial Madrid acomiadar-se a casa davant el Vila-real i el Betis, respectivament, mentre que l’Atlètic de Madrid tancarà la Lliga a Sant Sebastià davant de la Reial Societat. La darrera jornada es jugarà entre el 20 i el 22 de maig i es completarà amb els partits Alabès-Cadis, Granada-Espanyol, Osasuna-Mallorca, Sevilla-Athletic Club, València-Celta de Vigo, Rayo Vallecano-Llevant i Elx-Getafe.

Les dates del calendari, acordat per la RFEF, LaLliga i el Consell Superior d’Esports (CSD) el passat dia 16 de juny, no inclouen partits de la competició domèstica durant el cap de setmana del 23 d’abril del 2022, dia en què està previst que es disputi la final de la Copa del Rei. De la seva banda, la Supercopa se celebrarà entre el 12 i el 16 de gener amb les semifinals Athletic Club-Atlètic i Barcelona-Reial Madrid a l’estadi King Abdullah Sports City de Yeda (Aràbia Saudita).