Mil cinc-cents nedadors a la 13a edició de la Radikal ocean52 a Calella

Redacció

La tretzena edició de la Radikal ocean52, la competició en aigües obertes de referència a Espanya, ha comptat amb 1.500 participants, entre nedadors populars, amants de les aigües obertes, i esportistes d’alt nivell, i ha superat els 1.400 inscrits de l’edició anterior. La trobada, que té l’objectiu de fomentar els hàbits sostenibles i respectuosos amb els oceans, inclou tot el cap de setmana d’activitats inclusives i de sensibilització, i es converteix en una celebració de la natació en aigües obertes i la sostenibilitat.

 Les competicions, celebrades aquest cap de setmana entre Calella de Palafrugell i Llafranc, consisteixen en una prova de 7 kilòmetres – des de Calella de Palafrugell fins les Illes Formigues i, d’allà, fins a Llafranc -; una de 3,5 kilòmetres – de les Illes Formigues a Llafranc -; una d’un kilòmetre i mig – que voreja la costa seguint el recorregut del camí de ronda entre Calella de Palafrugell i Llafranc; a més d’una competició de relleus i categories infantils. 

En la prova estrella s’ha imposat el nedador Albert Castejón, del Club Natació Sabadell, amb un temps de 1h15’51”, en la categoria masculina, i la Clàudia Giralt, del Club Natació L’Hospitalet, amb un temps de 1h20’47”, en la femenina. A la travessia de 3,5 s’han imposat Miguel Duran, amb 47’55”, en la categoria masculina, i en la femenina, la Sílvia Pagè, amb 58’56”.

 Les persones que omplien el Passeig i la platja de Llafranc, han pogut seguir les competicions a través d’una pantalla gegant, instal·lada al punt d’arribada, on també estava ubicat el village de la Radikal ocean52.

La Radikal ocean52 està organitzada pel Club de Natació Radikal Swim.