El CPA Girona triomfa a l’estatal

El CPA Olot acaba tercer amb una actuació esquitxada per les caigudes i haurà de triar entre l’Europeu o el Mundial

El CPA Girona després de coronar-se campiones d'Espanya.

El CPA Girona després de coronar-se campiones d'Espanya. / CPA Girona

El CPA Girona ha començat la temporada trepitjant fort. Les gironines s'han coronat campiones d’Espanya de Grups de Xou Gran al pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona amb Deixa’m viure, una actuació que ja va endur-se el triomf al Campionat Català celebrat fa unes setmanes a Granollers. El CPA Olot, en canvi, va viure una jornada per oblidar, amb una actuació poc neta i amb fins a cinc caigudes que les va obligar a conformar-se amb una tercera posició, per darrera del Tona, que les farà perdre’s una competició internacional i triar entre l’Europeu o el Mundial. El Maçanet va acabar en quarta posició i el Celrà sisè.

El CPA Girona ja carrega dos dels tres títols possibles del que portem de curs gràcies a Deixa’m viure, una coreografia amb ritme i dificultat en l’execució i les figures, que vol recordar la importància dels insectes pol·linitzadors. Al campionat provincial -que se’l va endur l’Olot- van quedar-se amb la victòria a tocar, però amb les ganes de donar-ho tot, i així ho van demostrar al Català i ara també a l’Estatal -que no va estar exempt d’algun entrebanc-, on han obtingut una puntuació de 41.37, superior a la del català, tot i que amb «algunes cosetes a millorar per les properes competicions», com assegurava Dèlia Valentí, entrenadora junt amb Nuri Soler. Una valoració que els hi ha permès florir de nou i passar per davant a les seves eternes rivals, el CPA Olot, que va actuar primer i es va haver de conformar amb una tercera plaça. 

«La veritat és que no t’esperes això, i menys després de l’entrenament tan bo que hem fet. A vegades les coses no surten i el risc es paga a un preu molt alt», reconeixia Ricard Planiol, director artístic del CPA Olot, després de l’actuació. «Em sap greu perquè no hem demostrat el que havíem fet. Havíem treballat moltíssim, les veiem molt segures, però han entrat a la pista i semblava que no coneixia a les meves patinadores», afegia l’entrenadora Ester Fàbrega. Les coses no li van sortir al CPA Olot i així es va evidenciar amb fins a cinc caigudes durant l’actuació No em vinguis amb cuentus, una situació poc habitual en un dels millors equips del món. Una coreografia que reivindica la independència de les princeses que no necessiten un príncep blau, que es va veure greument condicionada pels errors. L’Olot va haver de conformar-se així amb una puntuació de 36,67, que les va deixar per darrere del Tona, que va acabar la competició en segona posició.

Una de les grans notícies de la jornada en clau gironina va ser el Maçanet, que després del mal tràngol de patir dues caigudes importants durant l’actuació al català i haver de competir a l’estatal amb fins a tres baixes, ahir van fer-se amb una notable quarta posició -amb una puntuació de 31- amb Dolom, un disc sobre els maltractaments que pateixen els nens a alguns orfenats. Aquesta vegada, les llàgrimes de les patinadores van ser d’emoció i alegria.

Amb aquest triomf, el Girona obté un doble bitllet pel campionat Europeu i el Mundial, que aquest any se celebrarà a Colòmbia. Un doble bitllet del qual també es beneficiarà el Tona. Pel CPA Olot, en canvi, la situació es complica, ja que pel fet d’haver quedat en tercera posició, haurà d’escollir entre l’Europeu o el Mundial. La competició que no escullin les garrotxines, serà a la qual tindrà accés el Maçanet, després de tancar l’estatal com el quart millor equip d’Espanya.