Entrevista | EDUARD RECIO PRESIDENT DEL GIRONA CH

«Estem a l’OK Lliga i necessitem un pavelló en condicions a Girona per estar a dalt de tot»

El president del Girona CH, Eduard Recio.

El president del Girona CH, Eduard Recio. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Vinculat a l’hoquei de tota la vida, el blanenc Eduard Recio va assumir la presidència del Girona CH el desembre de 2022. El seu fill és jugador de la base i, com tots els membres de la junta, s’esforça per fer quadrar el pressupost. Competir a l’elit sent un club no professional és complicat, però se’n surten fent una forta aposta per la pedrera.

Ha costat, però han aconseguit mantenir-se a OK Lliga. Què suposa per al club competir entre els millors?

És un privilegi. Cada setmana ens enfrontem a equips d‘alt nivell (Barça, Liceo, Reus, etc.). Com a club, és molt important mantenir-nos-hi per continuar amb la nostra trajectòria. A l’OK Lliga, els jugadors de la base, que l’estem treballant molt bé, poden veure que hi ha una línia que porta cap a dalt de tot. No volem que el jugador hagi de marxar perquè és bo i el primer equip se li quedi petit.

Seran vuit temporades consecutives a la màxima categoria de l’hoquei estatal, però s’ha hagut de patir força per ser-hi.

Hem patit molt. Aquesta temporada la idea era no haver de tornar a jugar el play-out, però sabíem que érem candidats. No ha sigut possible. Per sort, ho hem enllestit en el segon partit. Treballem per fer un equip més ofensiu el curs vinent, que és el que més ens manca, per acabar la lliga regular més amunt.

Varia gaire el pressupost per aspirar a lluitar per estar a dalt de la classificació?

Per estar a dalt de tot, hauríem de multiplicar el pressupost per tres. Per fitxar jugadors d’elit. En l’actualitat, el mercat es fixa molt en els portuguesos... Podríem estar parlant d‘uns 600.000 euros quan el nostre, de mitjana en total de club, ronda els 200.000 i fent invents per a tot. Però la nostra idea no és tenir un pressupost per fitxar vuit jugadors, sinó que volem mantenir l’equip a l’OK Lliga i potenciar la base. Som un club que ens hem de nodrir del què tenim a casa. Si bé podem fitxar un o dos jugadors perquè destaquin i portin el pes de l’equip, volem que la gent se senti identificada amb el club i que sigui un club de Girona.

La ciutat tornarà a estar representada per quatre equips a l’elit. Com es conviu en ser l’únic que no és professional?

Som l’únic equip no professional que estem a la màxima categoria. En hoquei és més normal. De fet, crec que a l’OK Lliga només hi tenim el Barça, el Liceo i el Reus. Després ens trobem tota la resta amb pressupostos més o menys alts. Nosaltres invertim, sobretot, en entrenadors de base perquè ens interessa engrandir-la i que pugi cap amunt. Enguany, hi ha hagut tres jugadors de la casa que han competit a l’OK Lliga. El dia del partit contra el Noia van estar els tres a pista. Això és el que realment ens omple. Ara bé, hem de treballar per estar a dalt.

Estem treballant perquè el femení torni a OK Lliga el més aviat possible

I el femení?

Hem fet molt bona campanya, arribant als play-offs per l’ascens, i estem treballant per tornar a OK Lliga a curt termini. S’està fent bona feina. Aquesta temporada hi haurà algun reforç puntual, malgrat que també se segueix l’aposta per la base tenint en compte que és la nostra política. Volem recuperar la categoria el més aviat possible, però sense presses. Hem d’estar preparats.

Els costa trobar fitxatges?

És difícil que vulguin venir jugadors a vegades perquè sempre estem parlant del pressupost. Tot i que ja n’hi ha, eh! Som un club que s’alimenta de la base i cada vegada s’interessa més mainada.

Ramon Benito és la pedra angular del primer equip?

Sí. Continuarà el mateix staff tècnic. En Joan Miquel Calero, a part de ser preparador físic, farà funcions de segon entrenador i agafarà un rol més important. Mentre que en Xavier Martínez també els ajudarà i portarà les estadístiques.

Es retocarà gaire la plantilla?

Hi haurà pocs canvis. Encara no els podem dir. Hi ha equips que ja estan tancats, però nosaltres tot just ho estem parlant ara perquè depeníem del play-out. No podíem definir res amb ningú perquè no sabíem on estaríem.

Què suposa per al club tenir una figura com Jaume Llaverola?

Té molt pes a l’equip. És un jugador que ha arribat al més alt i que, tot i tenir l’edat que té (47 anys), està en plena forma com ha demostrat. És dels millors porters d’OK Lliga. Aporta moltíssim i ens dona tranquil·litat, especialment en partits importants com els de play-out en què hi ha nervis i tensió.

Algun cop els ha parlat de la retirada?

No, no, no. No l’escoltem. No el volem escoltar (riu). Ell està motivadíssim. Ens ha dit que mentre es trobi amb ganes i estigui bé físicament, vol seguir. Per nosaltres és un luxe tenir-lo.

A Raúl Pelicano el tornaran a convèncer per despenjar l’stick?

L’staff tècnic va insistir-li perquè ens ajudés al play-out, ell ja havia plegat però era l’únic que ens podia donar gol a pilota aturada. També el vam repescar la temporada anterior en la segona volta per agafar aire i teòricament estava retirat... Fa molts anys que el conec i s’estima molt el club. Té clar que no tornarà. Ha sigut pare fa poc i vol dedicar-se a la seva família. És ben normal. Encara més en un esport que no és professional i has de treballar. Jugar a hoquei és un compromís.

Veient el paper dels joves, hi ha futur al club.

I tant! El juvenil pujarà a categoria júnior, que és subcampió de Catalunya; l’infantil que pujarà a juvenil també ha anat als Campionats de Catalunya... En Biel Nadal, Miquel Calero i David Ariza han debutat al primer equip. Hi ha una bona pedrera. Amés a més, incorporem 35 nens nous.

Estan còmodes al Pavelló de Palau 2?

Estem contents de poder tenir un pavelló, però hi cap molt poca gent. 180 persones de seguida les tenim... Hi ha molta separació entre la grada i la pista, mai hi ha tanta pressió com als altres pavellons rivals on juguem en què tenim l’afició a sobre. Per a les retrasmissions també hi ha problemes perquè enfoquen una paret i mai es percep si hi ha gent o no. És fred. A part que ens hem de compaginar amb el CPA Girona. Tots dos estem necessitats d’hores de pista. Estem a la màxima categoria i demanem poder estar al nivell. Necessitem unes condicions i una estructura per estar a dalt de tot. Hem parlat amb l’Ajuntament. Esperem que es resolgui en un futur proper.

Està content com a president?

Sí, ja sabia on em posava i que era feina (riu). Porto tota la vida a l’hoquei. Som una junta nova, però al cap i a la fi som una continuació de l’anterior. Hem aportat un aire fresc. Treballem conjuntament en moltes coses. Com que no som professionals, les funcions ens les repartim entre els membres de la junta. No hi ha persones que hi tinguin un càrrec laboral, sinó que ho fem tot entre nosaltres. Tenim clar que hem d’anar a treballar igualment i també tenim una família. Ens hem involucrat perquè tenim jugadors al club, jo el meu fill. La idea està marcada per la filosofia del club.

Subscriu-te per seguir llegint