El Mundial 3x3 de bàsquet femení que es disputa a Viena porta accent gironí

Les jugadores que formen l’equip espanyol, Sandra Ygueravide, Marta Canella, Vega Gimeno i Ceci Muhate, tenen vincle amb l’Uni i el Girona

Vega Gimeno, Marta Canella, Sandra Ygueravide i Ceci Muhate.

Vega Gimeno, Marta Canella, Sandra Ygueravide i Ceci Muhate. / FEB

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Ahir va començar la primera fase de la Copa del Món 3x3 femenina a Viena per donar el tret de sortida a la temporada de la selecció espanyola que dirigeix la figuerenca Anna Junyer. La capital d’Àustria és la primera parada de l’estiu intens que viurà l’equip espanyol, que més enllà de tenir una seleccionadora altempordanesa també porta accent gironí en tot el seu conjunt. I és que les quatre jugadores que el formen, Sandra Ygueravide, Marta Canella, Vega Gimeno i Ceci Muchate, tenen un vincle amb els dos clubs que conviuen a Fontajau.

D’una banda, Ygueravide i Canella han arribat aquest mes de maig a la ciutat com a nous fitxatges de l’Spar Girona per a la temporada 2023-24. Muhate va acabar aquest curs a l’Uni, procedent del Leganés, davant l’allau de lesions, mentre que Gimeno forma part de l’equip de 3x3 femení que va crear l’any el Bàsquet Girona juntament amb Ygueravide i Canella. Tot queda a casa, per tant.

Aquest estiu les de Junyer participaran en el Preeuropeu, els Jocs Europeus i els Women’s Series. La seva aventura va començar ahir a Viena, on hi estan concentrades des del passat dilluns, amb el debut contra França, vigent campiona d’Europa i del Món. La selecció espanyola va perdre contra a les franceses (8-14), mentre que tot seguit es va enfrontar a Àustria amb una victòria sobre l’equip amfitrió (18-12). Després dels dos primers partits, demà n’afrontaran dos més per tancar la primera fase. Els rivals són Països Baixos (17:10 hores) i Brasil (19:45 hores).

El sistema de competició de la Copa del Món atorga al primer de cada grup un bitllet directe als quarts de final, havent de jugar uns vuitens de final els països que quedin al segon i tercer llocs. En aquest sentit, els possibles rivals que hi ha al quadre amenacen amb potents seleccions com Estats Units, Canadà, Xina, Lituània o Itàlia, entre d’altres. Espanya busca en aquesta edició la seva primera medalla en una Copa del Món 3x3, competició en la qual el millor resultat va ser una quarta posició l’any 2019 a Guangzhou.