L’Uni tria Jordi Sargatal com a assistent d’Antoja a la banqueta

El tècnic que va ascendir el Bàsquet Girona de LEB Or a l’ACB s’ha dedicat aquest darrer curs a treballar la metodologia dels equips base i veu amb entusiasme la proposta de saltar al femení

Jordi Sargatal, durant un partit del Bàsquet Girona la temporada passada a Fontajau

Jordi Sargatal, durant un partit del Bàsquet Girona la temporada passada a Fontajau / MARC MARTI FONT

Jordi Roura

Jordi Roura

L’Spar Girona aspira a tenir, la temporada que ve, una banqueta de luxe. De moment l’Uni ja ha confirmat Laura Antoja, fins ara tècnica assistent, com a primera entrenadora en substitució de Bernat Canut. L’altre gran moviment que busquen des de l’Uni és completar aquesta aposta amb un segon preparador experimentat i reconegut. I el nom ja està escollit: Jordi Sargatal (Girona, 1981), l’home que el curs passat, ahir va fer un any, va ascendir el Bàsquet Girona de la LEB Or a l’ACB i que aquest curs ha estat treballant al club de Marc Gasol la metodologia dels equips base des del sub-18 fins a mini. Sargatal té la proposta sobre la taula des de fa setmanes i veu amb entusiasme fer aquest salt.

El tècnic gironí va exercir d’assistent en els dos cursos de l’equip a LEB Or, amb Carles Marco, però la tardor de 2021, quan es va destituir l’exbase pels mals resultats, va ser ascendit a primer entrenador. Sargatal, que forma part del club de Marc Gasol des que el pivot el va fundar el 2014, va acabar pujant l’equip a l’ACB, però no li van renovar la confiança i es va optar per apostar per Aíto García Reneses com a entrenador pel debut a l’elit. Vinculat al bàsquet des de sempre, i sobretot des que va acabar els estudis d’INEFC a Lleida, Jordi Sargatal és un clàssic del bàsquet gironí. Havia estat a Primera Catalana com a jugador al Salt, a l’Onyar i al Vidreres. Els seus orígens vénen de La Salle, i com a tècnic, abans d’assumir el Girona a la LEB Or, bàsicament havia dirigit equips de base. Va viure l’esfondrament de l’Akasvayu i del Sant Josep, va fer de preparador físic, d’ajudant, i va viure la Minicopa amb l’infantil de l’antic CB Girona en la darrera temporada d’Edu Torres. Del Sant Josep va ser assistent i preparador físic de Borja Comenge a LEB Bronze, i també coordinava el vinculat que tenien a Cassà. L’aposta per Jordi Sargatal es veu des de l’Uni com a segura, per l’experiència que té, i també amb el valor de ser un preparador gironí amb marge de creixement.

Tal i com va explicar la setmana passada el president, Cayetano Pérez, l’Spar Girona té pràcticament enllestida la plantilla de la propera temporada. Bàsicament s’està pendent del futur de Gardner, que tot i tenir contracte voldria redefinir-lo, i de si María Araújo accepta la proposta de renovació que li han presentat per dues temporades (cal recordar que es recupera d’una greu lesió al genoll dret amb afectació del lligament creuat anterior i el menisc intern, que la tindrà inactiva fins a primers de l’any que ve). Paral·lelament s’ha de configurar l’staff que treballarà al costat de Laura Antoja. Aquí és on agafarà protagonisme la figura de Jordi Sargatal.

De moment l’Uni ha renovat Tolo, Labuckiene i Parra, i ha fitxat Laura Peña, Regan Magarity, Marta Canella, Sandra Ygueravide i Morgan Bertsch. Continuen Etxarri, Drammeh i Mendy, que es reincorporarà a l’equip després de la seva maternitat i que ja ha tornat a entrenar-se.