Mechaal i Guerrero, a la final dels 1.500 metres amb opció de medalla

El palamosí i la banyolina són dos dels grans reclams de l’última jornada dels Campionats d’Espanya d’Atletisme que es disputen a Torrent

Adel Mechaal travessa la meta, en una imatge d’arxiu. | DDG

Adel Mechaal travessa la meta, en una imatge d’arxiu. | DDG / ddg. girona

DdG

Cara i creu per als esportistes gironins en el Campionat d’Espanya que s’està disputant des de divendres i fins avui a Torrent. Adel Mechaal, Esther Guerrero i Àfrica Radsma van classificar-se per a la següent ronda en les seves respectives disciplines, mentre que Lluïsa Mitjà i Laura Hernández no van poder accedir a la final dels 800 metres i els metres tanca respectivament.

Adel Mechaal i Esther Guerrero són dos dels grans reclams del Campionat d’Espanya. Dos atletes de talla mundial que sempre lluiten per les primeres places en els nacionals. Ahir, cap dels dos va fallar i van accedir a la final dels 1.500 metres masculins i femenins. El palamosí va ser segon en la tercera i darrera semifinal. Mechaal va obtenir la segona millor marca per a la final (3.43.24), només superada per a Ignacio Fontes (3:42.92), que va ser primer en la mateixa sèrie que l’empordanès. La final es disputa avui (12:25 h) i, a part de Fontes, caldrà veure el nivell de Mo Katir, bronze en 1.500m en el Mundial de 2022, que ahir va tenir un paper més discret.

Una estona abans que Mechaal, a les 12:10 h, haurà corregut Esther Guerrero la final dels 1.500 femenins. La banyolina va accedir a la prova decisiva després d’acabar en segona posició la tercera semifinal. La corredora del New Balance Team va travessar la meta amb una marca de 4:25.66. Guerrero parteix com una de les favorites en la lluita per a les medalles.

També va aconseguir superar ronda Àfrica Radsma. L’escalenca va classificar-se per a les semifinals dels 100 metres tanca. La velocista del Playas de Castellón va acabar tercera en la seva sèrie amb un temps de 13.77. La tercera posició assegurava el passi automàtic. La semifinal de Radsma és avui a les 18:45 h. En cas de classificar-se per a la final, tornaria a córrer a les 20:25 h. En l’heptatló, la gironina Ivet Rovira va acabar en sisena posició.

Esther Guerrero lidera la cursa, en una imatge d’arxiu. | UMIT BEKTAS

Esther Guerrero lidera la cursa, en una imatge d’arxiu. | UMIT BEKTAS / ddg. girona

En la jornada de divendres, no van poder superar el tall Lluïsa Mitjà. La figuerenca va acabar setena a la seva semifinal i eliminada amb un temps d’1:01.19. Tampoc Laura Hernández va poder classificar-se per a la final dels 800 metres.