El pla del Bàsquet Girona si Marc Gasol decideix plegar

El club té molt avançades les negociacions amb dos jugadors interiors de nivell qualificat

Marc Gasol, durant el darrer partit de la temporada passada a Fontajau contra el Cazoo Baskonia.

Marc Gasol, durant el darrer partit de la temporada passada a Fontajau contra el Cazoo Baskonia. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

24 de maig del 2023. Fa uns minuts que el Bàsquet Girona s'ha acomiadat de la temporada, caient amb dignitat contra el Cazoo Baskonia a Fontajau (70-75). I oficialment no, però potser també li ha dit adéu al Marc Gasol jugador, ovacionat com Déu mana després de suar sang per retornar el bàsquet masculí de la ciutat a l'elit estatal. Gasol, agraït, correspon l'estima. Se'l veu emocionat. Saluda el públic, s'abraça amb diferents persones i s'allunya cap a la intimitat del vestidor. Ningú no pot posar la mà al foc que aquella fos la darrera vegada que se'l va veure vestit de curt. «Vull agafar una mica de temps i distància per reflexionar respecte a on estic i, sobretot, cap a on vull anar. A partir d'això, amb aquesta tranquil·litat, podré decidir el meu futur com a jugador», expressava Gasol als mitjans de comunicació, i continuava: «Moltes vegades tinc la sensació que em vaig retirar fa un parell d'anys, que he pogut fer el que he fet les darreres dues temporades perquè era el Bàsquet Girona. No ho hauria fet per cap altre equip. Tinc la sensació que el Marc jugador, d'alguna manera, ja es va quedar en el camí i he tingut la gran sort de viure experiències úniques aquests dos anys amb el Bàsquet Girona i d'haver col·laborat, en aquest creixement, també com a jugador. Perquè era una cosa que em feia il·lusió».

Molt més que un esportista, Gasol, al voltant del qual hi ha un secretisme absolut perquè ell i només ell s'ha guanyat el dret a decidir què i quan vol anunciar el que hagi d'anunciar, assegurava no conèixer quan sentiria si voldria continuar o es retiraria de les pistes. A vegades no és fàcil descobrir els sentiments. «No sé el moment; no sé si serà d'aquí a dues setmanes o un mes. No ho puc dir, no ho tinc planejat. Però serà una decisió presa amb tranquil·litat. Sobretot, perquè m'he buidat i tinc molta pau dins». A 2 d'agost del 2023, el seu futur encara és incert.

Negociacions amb dos interiors

Mentre espera una decisió, el Bàsquet Girona no s'ha quedat de braços plegats i està treballant en la fórmula a seguir si Marc Gasol, que en els últims mesos ha patit molt en l'apartat físic -un motiu de pes per plegar- aposta per no continuar jugant.

Als despatxos de Fontajau hi ha dos noms de jugadors interiors marcats en vermell. Segons ha pogut saber Diari de Girona, els dos fitxatges (un és americà i completaria la quota), que serien els darrers de la plantilla, seran de qualitat contrastada i estaran preparats per oferir rendiment immediat des del minut u. Les negociacions estan molt avançades en tots dos casos, i també eliminarien la continuïtat de Prkacin.

D'aquesta manera, la plantilla de Salva Camps quedaria prou competitiva i amb la garantia -després s'ha de demostrar damunt la pista- que hi ha talent suficient per salvar-se còmodament. O això pensen les altes esferes. Començant per Marc Gasol, esclar, del qual tothom espera el seu gran moviment.

Amistós definit contra el Joventut el 2 de setembre

No va ser per mitjà del Bàsquet Girona, però ahir es va poder saber que el conjunt de Salva Camps s'enfrontarà el dissabte 2 de setembre al Joventut de Badalona, que ho va fer públic als seus canals oficials. El partit es disputarà a Sant Joan de Vilatorta a les 20.30 hores. Fins al moment, l'únic partit que s'havia comunicat era el de Lliga Catalana contra el Morabanc Andorra, que es jugarà el dijous 7 de setembre, també a les 20.30 hores, al Poliesportiu d'Andorra. L'equip gironí està definint el calendari d'amistosos, que s'anunciaran en els pròxims dies.

Subscriu-te per seguir llegint