Laia Palau: «Intentarem arribar el més lluny possible a l'Eurocup»

L'Spar Girona queda enquadrat al Grup B, juntament amb el Gorzow polonès, el Piestanske Cajky eslovac i el Diddeleng luxemburguès

Els grups de l'Eurocup 2023-24, amb la presència de l'Spar Girona.

Els grups de l'Eurocup 2023-24, amb la presència de l'Spar Girona. / EUROCUP WOMEN

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El discurs de Laia Palau, directora esportiva de l'Spar Girona, respecte a les intencions de l'equip gironí a l'Eurocup, la segona màxima competició europea en l'àmbit de clubs, no deixa lloc a possibles interpretacions: «l'objectiu que tenim en aquesta competició és molt clar i no és cap altre que intentar arribar el més lluny possible».

Per començar, el camí sembla fàcil. L'equip de Laura Antoja ha quedat enquadrat al grup B, juntament amb el Gorzow polonès, el Piestanske Cajky eslovac i el Diddeleng luxemburguès. «A priori no ens ha tocat cap dels equips poderosos, no hauríem de tenir cap problema per quedar primeres de grup. Però haurem de prestar atenció al Gorzow, que és un conjunt que l'any passat va fer una bona temporada a Polònia, jugant les semifinals. El Piestanske Cajky té molta tradició a Eslovàquia i tanquem el grup amb el Diddeleng, de Luxemburg», valorava Palau.

El paper de l'average

La modesta dificultat dels rivals que es trobarà l'Spar Girona en l'inici de l'Eurocup no ha de despistar, perquè cada detall comptarà. «S'haurà de vigilar el tema de l'average, així que sortirem a obtenir els millors resultats. Per estar en les millors posicions per a les següents eliminatòries, tot suma».

Tal com estipula la normativa, es classifiquen els dos primers equips de cada grup i els vuit millors tercers. Per determinar els setzens de final, la ronda posterior a la lligueta, el criteri exigeix ordenar els equips per victòries i, posteriorment, per l'esmentat average, que pot jugar un paper decisiu en els encreuaments. Les eliminatòries són a anada i tornada.

Un total de 48 equips, dels quals encara queden tres per definir, lluitaran per aixecar el títol de l'Eurocup. L'altre equip català és el Cadi La Seu, destinat al grup A, al costat del Carolo francès, el Brno txec i el guanyador de l'Eeleftheria grec i el Cluj-Napoca romanès.

De la Lliga Espanyola també hi ha el Lointek Gernika al grup D i el Movistar Estudiantes al K. Les primeres s'enfrontaran a MontpellierHasharon i Sosnowiec; i les segones a Szekszard, Dinamo Sassari i Levharti Chomutov.