Geila Macià aconsegueix el tercer lloc al campionat mundial juvenil d'escalada en corda

La jove esportista és la primera espanyola que aconsegueix una medalla en una competició d'àmbit mundial en la seva categoria

Gelia Macià durant la competició

Gelia Macià durant la competició

Redacció

Gelia Macià ha deixat empremta a l'escena global i espanyola de l'escalada en corda. Gelia s'ha assegurat el tercer lloc al campionat mundial juvenil d'escalada en corda.

La victòria de Gelia adquireix encara més brillantor en ser la recent campiona juvenil d'Europa en escalada. La seva incansable dedicació i la seva capacitat per a superar obstacles l'han portat a sobresortir en la competència internacional i a ser l'única noia en tota la història de l'escalada espanyola que aconsegueix una medalla en una competició d'àmbit mundial.

El mundial juvenil d'escalada en corda s'ha celebrat a Seül, Corea del Sud, on les condicions climàtiques han presentat un desafiament addicional. Amb una humitat del 90% i temperatures de 34 graus, les condicions no eren ideals per als atletes. Les escaladores japoneses, més aclimatades a aquesta situació, van poder competir millor en aquestes condicions. Moltes escaladores de la categoria sub16 no van poder passar del primer pas complicat de la via, tan sols quatre d'elles ho van aconseguir.

Gelia Macià al podi

Gelia Macià al podi

Un triomf especialment significatiu considerant que l'any passat, Gelia Macià es va veure obligada a retirar-se de la competició en el campionat mundial juvenil a causa d'una apendicitis que va requerir una cirurgia d'urgència a Dallas. El seu retorn triomfal reflecteix la seva resistència i determinació per a superar les adversitats i perseguir els seus somnis.

Gelia Macià s'ha erigit en l'única escaladora europea en assegurar un lloc al podi en aquest campionat mundial. Malgrat la forta competència de les escaladores japoneses, Gelia ha demostrat la seva habilitat per a competir a nivell mundial i destacar entre les millors.

Els èxits de Gelia Macià no només enalteixen el seu nom, sinó que també la converteixen en un exemple inspirador per a aspirants a escaladors de tot el món. La seva dedicació a l'excel·lència la seva passió per l'escalada la converteixen en un model a seguir per a tots aquells que busquen superar els seus límits i aconseguir les metes més ambicioses.

A més, per a continuar el seu sorprenent recorregut, la catalana està llesta per a competir en la categoria de bloc el dissabte 26 d'agost. Amb el seu historial d'èxits, la seva participació promet ser un altre capítol emocionant en la seva carrera esportiva. Veurem el què ens podrà oferir Gelia després dels èxits esportius que ha tingut aquest any.