Rubiales es disculpa pel seu petó a Jenni Hermoso: "Segurament m'he equivocat"

El president de la RFEF es disculpa per la seva actitud durant l'entrega del trofeu del Mundial

Enquesta | Hauria de dimitir Rubiales pel seu petó a Jenni Hermoso?

Luís Rubiales.

Luís Rubiales. / Europa Press

Laia Bonals

El president de la Federació ha volgut resoldre la polèmica per la seva celebració inapropiada plantant-li un petó a Jenni Hermoso després d'aconseguir el primer Mundial femení amb unes disculpes. "Estem davant un fet històric. Davant un Mundial. Per això portem treballant molt temps a la Federació. Però també hi ha un fet que he de lamentar entre una jugadora i jo, amb la qual tinc una magnífica relació, igual que amb unes altres. Segurament m'he equivocat, ho haig de reconèixer. En un moment de màxima efusivitat i sense cap mala fe, va passar el que va passar. D'una manera espontània, sense mala fe per cap de les dues parts", ha dit a través d'un vídeo difós a les xarxes socials de la Federació.

"Aquí no s'entenia, ho vèiem com una cosa natural i normal. Però fora s'ha creat renou per gent que s'ha sentit danyada. Haig de disculpar-me, no queda una altra. Quan un és president de la Federació, sobretot en aquesta mena de cerimònies i ocasions", afegeix mirant a càmera.

{"pollEmbed":{"title":"Enquesta | Hauria de dimitir Rubiales pel seu comportament durant l'entrega del trofeu del Mundial?","id":"91191136"}}

"Hi ha unes declaracions, per part meva, dins d'aquest context, on dic que això em sembla una idiotesa. És per això, perquè aquí dins li donava la més mínima importància. A fora sí que la hi han donat. Vull disculpar-me davant aquestes persones perquè entenc que si des de fora s'ha vist de d'una altra manera segurament tindran els seus motius", relata Rubiales sobre les declaracions que va donar després de la final a la Cadena Cope, on titllava d'idiotes i estúpids a aquells que criticaven la seva actuació.

"No fem cas dels idiotes i dels estúpids, de veritat", es defensava entre riures el diumenge el president de la Federació. "És un petó de dos amics celebrant alguna cosa... no estem per a estupideses. Jo, amb tot el que he passat, més estupideses i més ximples del cul... no. No fem cas i gaudim del bo i ni em comenteu coses de desgraciats que no saben veure el positiu... És una cosa sense maldat. Si hi ha ximples, que segueixin amb les seves ximpleries. Hi ha més ximples que finestres. Farem cas als que no són ximples... És una cosa sense maldat i una ximpleria, si la gent vol perdre el temps en això...", explicava el president de la Federació a la Cadena Cope.

"Si jo penso el mateix", cridava Juanma Castaño, davant els arguments de Rubiales. "Les que es cabregen és perquè mai els han fet un petó a elles", deia Manolo Lama en el mateix programa davant l'estupefacció de la resta de tertulians. El programa, que va estar centrat en la polèmica, va ser una mostra més de com un acte d'assetjament se'n fa burla, treient ferro a una situació greu.

El protagonisme, a elles

Rubiales, en el seu vídeo de disculpes, ha demanat que el país sencer se centri en celebrar amb les seves futbolistes el Mundial aconseguit i que es deixi la problemàtica enrere. "Finalment, estic trist perquè, en el major èxit de la nostra història en el futbol femení i en general, això hagi entelat en certa manera la celebració. Cal donar-li el mèrit a aquestes dones, a l'equip liderat per Jorge Vilda i això cal celebrar-ho en gran", ha conclòs.