Ancelotti i els entrenadors trenquen el silenci del futbol masculí amb Jenni Hermoso: «No em va agradar aquest comportament»

Els jugadors de LaLiga opten pel mutisme mentre que els presidents del Getafe i la Reial Societat demanen la dimissió

Jenni Hermoso es pronuncia i demana "mesures exemplars" contra Rubiales

La Fiscalia descarta actuar contra Rubiales malgrat tenir ja tres denúncies de particulars

Carlo Ancelotti, tècnic del Reial Madrid

Carlo Ancelotti, tècnic del Reial Madrid / JUAN MEDINA

Denis Iglesias

El petó sense consentiment de Luis Rubiales a Jenni Hermoso ha desencadenat una infinitat de reaccions de tots els estaments, fins a convertir-se en el tema més important de les converses (fins i tot per davant de la investidura). No obstant, el món del futbol masculí ha mantingut un estrepitós silenci sobre el succés i no s’ha adherit als comentaris que sí que han manifestat les jugadores, tant espanyoles com internacionals.

Ni tan sols jugadors com Borja Iglesias o Héctor Bellerín, acostumats a manifestar la seva opinió sobre temes polítics i socials, han fet un pas cap endavant amb aquest tema. No obstant, la nova jornada de LaLiga obre un escenari per a les preguntes a actors principals com Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid.

«NO ÉS EL COMPORTAMENT D’UN PRESIDENT FEDERATIU»

Després de la primera pregunta de rigor, que efectua la televisió oficial del club blanc, va arribar la qüestió sobre l’incident de Rubiales, que podria costar-li el càrrec al capdavant de la RFEF. «És un tema molt delicat. Com a ciutadà que soc i com la majoria de la gent, és un comportament que no m’ha agradat gens. Però gens. No ha sigut el comportament d’un president d’una federació», ha argumentat el tècnic blanc.

L’italià ha fet aquestes declaracions en la prèvia al partit contra el Celta (divendres, 21.30 hores). L’entrenador de l’equip gallec, Rafa Benítez, igualment ha rebut una qüestió sobre l’ocorregut a la final del Mundial. El preparador ha lamentat que això «hagi enfosquit allò veritablement important» que és el primer Mundial del futbol femení espanyol.

«Tots coincidim que vam veure un comportament que no va ser correcte i ara són les autoritats competents les que han de prendre decisions», ha assegurat Benítez. Tot i que no va figurar a l’agenda de preguntes de la compareixença de Jagoba Arrasate prèvia al partit de Conference League contra el Bruges, l’Osasuna és un dels equips favorables al cessament de Rubiales, tot i que de moment és un comentari privat.

El Getafe i la Reial Societat en demanen la dimissió

Fonts internes del club asseguren que el club és partidari de la sortida del president d’una Federació que aquest divendres celebra una assemblea extraordinària. Una junta d’urgència que com a punts del dia no té en cap cas la continuïtat de Rubiales i que té un caràcter de reafirmació. En un sentit similar es manifesta el FC Barcelona.

Segons informava ‘El Periódico’, de Prensa Ibérica, l’entitat blaugrana «espera i desitja» que Rubiales «doni les explicacions oportunes divendres» i considera les actuacions del màxim mandatari de la Federació com a «impròpies del càrrec». El primer president de Primera Divisió a prendre públicament la paraula va ser Ángel Torres, que va demanar el cessament del dirigent de la RFEF.

«El que ha de fer Rubiales és dimitir. El seu comportament ha sigut lamentable. No pot continuar ni un minut més com a president de la Federació i si no dimiteix hi ha d’intervenir Pedro Sánchez per sancionar-lo i procedir a la seva inhabilitació», va reivindicar el màxim mandatari del Getafe.

S’hi va unir Jokin Aperribay, president de la Reial Societat, que va assegurar que «els fets van ser gravíssims igual com la imatge del màxim responsable del futbol espanyol en tota la celebració. És un error greu, profund i ha de dimitir, no pot ser que aquesta discussió no hagi acabat encara». A més, el president de la Reial va assegurar que no assistirà a l’assemblea extraordinària. Mentrestant, el president de LaLiga, s’ha limitat a posar un tuit amb el missatge «plou sobre mullat», amb referència a les múltiples causes que acumula Rubiales.

«NO ENTENC EL SILENCI DELS CLUBS»

Quant als exfutbolistes, Iker Casillas, que el 2020 va estudiar la idea de disputar-li el càrrec de president de la RFEF, va posar el següent missatge: «A veure que jo me n’assabenti: ¿llavors algú ha dimitit o no? Que estic perdut...». Molt desafortunat va ser el comentari de Karl-Heinz Rummenigge, exinternacional alemany, que va justificar Rubiales. «No s’ha d’exagerar. Quan et proclames campió del món, t’emociones. El que va fer allà va estar ‘ok’. Quan vam guanyar la Champions l’última vegada, vaig arribar a fer petons a homes, no a la boca, però sí d’alegria», va dir qui fins no fa gaire era el CEO del Bayern.

El mutisme de les territorials el va trencar la Federació Basca de Futbol, que va fer pública la decisió de no assistir a la reunió «en vista de la gravetat de l’ocorregut en l’entrega de trofeus del Mundial i la posterior gestió dels esdeveniments». En l’assemblea extraordinària de la RFEF que se celebra aquest divendres, hi haurà representats 140 membres, entre els quals hi ha clubs, jugadors i àrbitres, tant de futbol com de futsal.

Segons els assistents, compromesos per com pugui actuar Rubiales, «les territorials són la guarda pretoriana del president. Estan comprades. No entenc el silenci dels clubs i dels futbolistes davant el que ha passat. Nosaltres hem denunciat i sabem que si Rubiales continua ens penjarà. Però hem de tenir tolerància zero», deia amb fermesa Manuel Camino, president de la UE Sant Andreu, a Onda Cero. Un equip de Segona RFEF el destí del qual depèn directament de la Federació, com d’altres que seran en la junta extraordinària, a la qual assistiran entitats professionals i semiprofessionals.