Jenni Hermoso es pronuncia i demana "mesures exemplars" contra Rubiales

La futbolista reapareix després de la polèmica conducta del president de la RFEF

Jenni Hermoso.

Jenni Hermoso. / Europa Press

Laia Bonals

Jenni Hermoso va reaparèixer dies després de la polèmica pel petó no consentit que li va fer Luis Rubiales. A través d’un comunicat conjunt amb el sindicat majoritari del futbol espanyol, FUTPRO, va demanar «mesures exemplars» contra l’encara president de la RFEF. «El meu sindicat FUTPRO, en coordinació amb la meva agència TMJ, s’està encarregant de defensar els meus interessos i ser els interlocutors sobre aquest assumpte», diu en l’escrit. A través del sindicat, Hermoso demana que es prenguin mesures. A més, Amanda Gutiérrez, presidenta de FUTPRO es reunirà dilluns que ve amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per a tractar el cas. El setge a Rubiales s’estreny abans que demà, seguint la seva estratègia per aferrar-se al càrrec, intenti sortir viu de l’assemblea d’urgència que ha convocat la Federació a las Rozas. La Lliga F, per exemple, n’ha demanat la seva inhabilitació.

{"pollEmbed":{"title":"Enquesta | Hauria de dimitir Rubiales pel seu comportament durant l'entrega del trofeu del Mundial?","id":"91191136"}}

«Estem treballant perquè actes com els que hem vist mai més no quedin impunes, siguin sancionats i s’adoptin les mesures pertinents que protegeixin les futbolistes d’accions que creem són inacceptables», mantenen. I abunda el text: «Des de FUTPRO expressem la nostra ferma i rotunda condemna davant conductes que atemptin contra la dignitat de les dones», incideix el comunicat.

La nota subscrita per Jennifer Hermoso també apunta que «des de la nostra associació demanem a la Federació Espanyola de Futbol que implementi els protocols necessaris, vetlli pels drets de les nostres jugadores i adopti mesures exemplars. És essencial que la nostra selecció, actual campiona del món, estigui sempre representada per figures que projectin valors d’igualtat i respecte en tots els àmbits. És necessari continuar avançant en la lluita per la igualtat, una lluita que les nostres jugadores han liderat amb determinació, portant-nos a la posició en la qual ens trobem avui».

Mentrestant, Luis Rubiales, el president de la Federació Espanyola de futbol (RFEF), encara no ha dimitit pel seu petó no consentit a Jenni Hermoso. Ni té encara intenció de fer-ho, per la qual cosa pretén guanyar temps malgrat la forta pressió política i fins i tot social que s’ha generat perquè presenti, i de manera immediata, la seva renúncia. La primera resposta del dirigent a les paraules de Pedro Sánchez, el president del Govern en funcions, va ser convocar d’urgència una assemblea extraordinària de la federació -demà a les 12.00 h a la ciutat esportiva de Las Rozas- per debatre el seu futur. Rubiales apel·la al que deia Villar, que va ser 29 anys president de la RFEF, «la família del futbol» per resistir en el càrrec. Apel·la el dirigent a la veu i el suport que li pugui proporcionar l’Assemblea, després d’escoltar Sánchez qualificar el seu gest d’«inacceptable» i reprendre’l perquè les seves disculpes van ser «insuficients i poc adequades». Busca el seu aval i suport.

Una assemblea amb 140 membres

Rubiales apel·la a l’ajuda de l’«òrgan superior de govern i representació de la RFEF, que està compost per 140 membres, dels quals 20 són nats i 120 d’electes, entre els quals es troben el president de la RFEF, els presidents de les 19 federacions d’àmbit autonòmic integrades a la RFEF i els membres electes dels estaments de clubs (el Girona no hi figura), futbolistes, àrbitres i entrenadors». Seran ells i elles, convocats de manera urgent i extraordinària, els que escoltin per primera vegada Rubiales després d’aquestes disculpes, que no eren tal, gravades a Doha durant l’escala que va fer l’avió que portava les campiones del món. Un vídeo on només apareixia el dirigent, malgrat que es va intentar, segons va revelar el mitjà digital Relevo, que sortís Jenni Hermoso. Però ella s’hi va negar, malgrat les pressions que va rebre.