Laia Codina: «He crescut sense referents; puc ser-ho per a les noves generacions»

La Diputació de Girona rep a la defensa de Campllong després de ser campiona amb Espanya

Laia Codina revela quan les jugadores es van adonar de la gravetat de l'actitud de Rubiales

Xevi Codina, Miquel Noguer, Laia Codina i Lluís Freixas, avui a la Diputació.

Xevi Codina, Miquel Noguer, Laia Codina i Lluís Freixas, avui a la Diputació. / DIPUTACIÓ DE GIRONA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

De Campllong al món sencer. La Diputació de Girona ha tingut l’honor avui de rebre la campiona Laia Codina, després de conquerir el passat 20 d’agost el Mundial de futbol femení amb la selecció espanyola. L’exdefensa del Barça i actual jugadora de l’Arsenal va ser una peça clau en l’èxit havent disputat tots els partits des dels vuitens de final fins a la gran final contra Anglaterra en què es va aconseguir una victòria per 1-0 amb un gol de la seva companya Olga Carmona.

Aprofitant que aquests dies es troba a casa amb la seva família abans d’iniciar la nova etapa a Anglaterra, Codina ha pogut assistir en l’acte que li ha preparat la Diputació per homenatjar-la i reconèixer el seu gran mèrit esportiu. «Tots els reconeixements són especials, però els de casa més. Per mi, és un orgull ser gironina; els que som d’aquí som uns privilegiats», ha comentat la campiona mundial. 

La defensa de Campllong és l’única gironina que ha guanyat un Mundial de futbol, fita que fins aquest estiu no havia assolit ningú ni del femení ni del masculí. «Jo he crescut sense referents femenins, i si haig de ser-ho per a les noves generacions, jo encantada», ha assegurat Codina.

El president, Miquel Noguer, li ha fet entrega d’una placa commemorativa i un ram de flors, alhora que ha destacat la importància del què ha aconseguit per a les comarques gironines: «Fem un acte de justícia amb la Laia perquè, malauradament, amb tot el que ha passat després de la final, s’ha parlat molt poc de les jugadores, que tenen un mèrit enorme. Un Mundial no s’aconsegueix amb sort. Hi ha un recorregut de quatre anys de classificacions, i llavors, a la Copa del Món, la competició és molt dura».