El Girona planta cara al Barça a la Lliga Catalana però acaba perdent (104-92)

Els gironins han anotat 51 punts a la primera part i al descans dominaven de cinc (46-51)

Ike Iroegbu en acció

Ike Iroegbu en acció / Bàsquet Girona

Jordi Roura

Jordi Roura

El Bàsquet Girona ha plantat cara durant tres quarts al Barça, en un partit on ha arribat a dominar de vuit (43-51) a 20 segons del descans, però ha acabat perdent al final (104-92), superat per la millora de l'equip de Roger Grimau i pel seu major encert en el tir. Tot i no disposar de Brown des de l'inici del segon quart, lesionat al peu, els gironins s'han sabut refer d'un inici fulgurant dels blaugranes (24-14) a cop de triple de Laprovittola, i aprofitant la debilitat defensiva del rival, han marxat al descans sorprenentment per davant. Els gironins han salvat un inici fulgurant de tercer quart del Barça, fins que poc a poc els de Grimau han acabat imposant la seva llei davant d'un Girona que no s'ha rendit mai, en un partit sense gaire aplicació defensiva i molta rauxa anotadora. La final de la Lliga Catalana la disputaran el Barça i el Manresa, mentre que el Girona s'enfrontarà demà al Joventut pel tercer lloc.

El 46-51 que registrava el marcador al descans era sorprenent, no tant pel què, el domini del Girona, sinó per el com, fent un cabàs de punts a un equip com el blaugrana, que només va fer 5 faltes en els primers 20 minuts. Tampoc és que els de Salva Camps excel·lissin al darrere, però sí que han sigut capaços de fer un pas endavant quan s'han vist perdent de 10 als sis minuts (24-14), a cops de triple, sobretot, de Laprovittola. Tot i l'encert del Barça, els gironins han tancat el primer quart clarament dins del partit (29-24), una primera declaració d'intencions del que vindria al segon: parcial de 17-27, tot i no poder disposar de Brown, que s'ha fet mal de manera fortuïta i s'ha hagut de quedar a la banqueta, amb els recuperadors treballant al seu peu esquerre. El Girona n'ha fet prou endurint una mica la seva defensa i aprofitant les llacunes del rival, i ha arribat a dominar de vuit (43-51) a 20 segons del descans, en una acció de Marcos. El Barça, desaparegut, ha pogut retallar tres punts, però s'ha arribat a l'equador del partit amb els gironins per davant (46-51).

El pas pels vestidors ha afavorit més al Barça, que a la sortida del tercer quart ha posat una o dues marxes més. En tres minuts els blaugranes ja tornaven a estar per davant. Una antiesportiva de Pons ha permés que Kalinic empatés a 53, i a cop de triple (Satoransky, Da Silva), ha arribat a dominar de vuit (61-53). El Girona no es rendia i emergia aleshores la figura de Goloman, clau en la prèvia contra l'Andorra al tram final, i que apareixia per evitar que el Barça trenqués el partit. A més una antiesportiva d'Abrines donava cinc punts al Girona, amb els tirs lliures de Fjellerup i un triple de Susinskas (66-62). Aquí els de Salva Camps s'han tornat a encallar (74-64, igualant el màxim avantatge del Barça al primer quart) davant de l'encert més gran del rival. Brown continuava a la banqueta i Marcos se n'hi anava rellevat per Colom amb alguna molèstia. I tot i així, allà seguia el Girona (74-68). Llàstima del triple de Parker sobre la botzina (77-68) que culminava un parcial de 31-17 favorable als blaugranes en aquest tercer període.

El Barça dominava ja de 12 (83-71) a menys de vuit minuts pel final del partit i el partit s'ha començat a aclarir tot i que el Girona seguia sense rendir-se. Els de Grimau han sabut administrar l'avantatge i s'ha entrat en un intercanvi de cistelles que afavoria els blaugranes. Les defenses ja feia estona que s'havien oblidat, si és que mai havien existit en aquest partit. La diferència física entre un i altre equip també s'havia d'acabar imposant, i també, el talent, com el d'Abrines, que donava un +14 al Barça a un minut i mig del final des del triple (100-86). El Barça jugarà demà la final de la Lliga Catalana contra el Manresa, que abans s'havia desfet del Joventut. Els de Badalona, per tant, seran el rival del Girona a 2/4 de 7 de la tarda, també a Lleida, en el partit pel tercer i quart lloc.