«Estic orgullós de ser un dels gironins que ha debutat a l’ACB»

El jugador empordanès es va estrenar dissabte, amb 18 anys, en la victòria contra el València; és estudiant d’un grau d’Indústria alimentària i toca de peus a terra: "el meu lloc és a l'EBA", assegura

Pau Sala aquesta tarda a Fontajau

Pau Sala aquesta tarda a Fontajau / Aniol Resclosa / ANIOL RESCLOSA

Jordi Roura

Jordi Roura

Va començar jugant a bàsquet al Vilafant, quan anava a l’escola a Figueres i vivia a Vilabertran. Amb 12-13 anys va fer el salt al CEB Girona i d’allà va fitxar per l’actual Bàsquet Girona. La temporada passada va combinar l’equip d’EBA amb el Girona C que va ascendir a Copa Catalunya. Aquest estiu ha fet la pretemporada amb el Bàsquet Girona, que dissabte li va brindar l’ocasió de debutar a l’ACB. El seu lloc, però, és al Tecnocasa Salt, de la lliga EBA, vinculat al club de Gasol.  

Què representa afegir-se a la llista de gironins que han jugat a l’ACB com Darnés, Sàbat, Espinosa, Martí Serra o Èric Vila? 

És una cosa molt especial per a mi, n’estic molt orgullós. Al final comences a jugar i no t’ho imagines que hi pots arribar, aquí. Però poc a poc, amb el treball dels anys, aquest somni s’ha anat apropant. No em pensava pas aquest any estar aquí. El meu equip és el Salt de la lliga EBA. Però vam començar la pretemporada i cada setmana em deien que em quedés una setmana més. Ara compagino els matins amb l’equip d’ACB amb els del Salt. El cap de setmana passat vaig tenir el debut a València i també l’endemà vaig jugar amb el Salt a Mollet en Lliga Catalana. 

És el primer producte gironí de la base que arriba a dalt. Li posa més responsabilitat? 

No, no ho sento així. No hi penso massa. Miro de no sobrepressionar-me i només gaudir del dia a dia.

Què li va dir Salva Camps abans de fer-lo debutar? 

Em va cridar que sortís ràpid, que entrava ja. Al vestidor sempre m’han tractat com un més. A la pretemporada havia tingut algun minut i per a mi ja era un premi anar convocat a València. Pensava que en tractar-se d’un partit de lliga no tindria opcions de jugar. I en canvi, vaig debutar. Era el darrer minut del primer quart, i si no recordo malament vaig subsituir en Maxi (Fjellerup). Tot va anar molt de pressa. Ara, tot i que no hi penso massa, també m’agradaria tenir l’oportunitat a Fontajau.

Li va donar algun consell Albert Sàbat?

Que gaudeixi del moment, que aprengui de tot el que passa al dia a dia dels entrenaments i de l’staff tècnic. Que fa 20 anys ell estava en la mateixa situació que em trobo jo ara.

El va felicitar Marc Gasol pel debut? 

Sí, va entrar al vestidor i em va felicitar al final del partit.

Imagino que l’autobús devia ser una festa, en la tornada.

Tothom estava molt content, i jo, ja s’ho pot imaginar, perquè al final no era només pel fet de debutar, sinó que havíem guanyat a la Fonteta contra un rival d’Eurolliga. Vaig rebre la felicitació de l’staff i dels companys. M’han rebut molt bé, com si fos un més, tot i que per qüestió d’idioma amb qui tinc més tracte és amb els nacionals o els que parlen castellà com Fjellerup o Marcos.

Tot i no viure l’anterior etapa, què representa per a Girona tornar a tenir bàsquet ACB?

Era molt important tornar a l’elit després del que va passar. M’han explicat que l’antic club va desaparèixer. És especial i reconfortant que la ciutat torni a gaudir de la lliga ACB. Girona és una ciutat de futbol, ara, però també de bàsquet.

Com es defineix com a jugador? 

Soc un 1-2 amb la versatilitat de poder combinar les dues posicions, de base i escorta, jugant sempre per l’equip i els companys, buscant tirs alliberats per a ells i organitzant el joc.

Com es combina el bàsquet amb els estudis?

Estudio un grau superior d’Indústria alimentària a Olot. L’any passat el feia anant cada dia allà, ara el puc seguir semipresencial, des de casa, i pujant només pels exàmens. Tant a casa com al club sempre m’han deixat clar que la prioritat han de ser els estudis.

La victòria a València ha fet créixer l’autoestima de l’equip? Com el veu?

Jo el veig molt bé a l’equip, tant a nivell físic com tàctic. Som un bloc que vol córrer molt. Hem treballat molt dur durant un mes i mig, en la pretemporada, i se’n veuran els fruits. L’objectiu principal ha de ser consolidar-se a l’ACB i, a partir d’aquí, el que vingui.

Subscriu-te per seguir llegint