L'Uni vol guanyar el primer títol mentre continua posant les bases del nou projecte

Laura Antoja confia amb construir una filosofia en que el ritme i la defensa siguin signes d'identitat

Ygueravide busca fer una passada en el partit contra el Barça

Ygueravide busca fer una passada en el partit contra el Barça / FCBQ

Guillem Camps

L’Spar Girona afronta aquesta tarda (17.00, Esport3) la primera final de la temporada amb l’objectiu de consolidar les bones sensacions mostrades en la semifinal contra el Barça i guanyar confiança aixecant el primer títol. L’equip de Laura Antoja, que va començar amb mal peu la competició domèstica amb una contundent derrota a la pista del Saragossa, necessita temps per construir un equip competitiu i acoblar totes les noves incorporacions, però al mateix temps encara la final de la Lliga Catalana amb la il·lusió que pertoca per un partit d’aquestes característiques.

L’entrenador de l’Uni, Laura Antoja, va assenyalar en la prèvia del partit que «per nosaltres és continuar en la línia de construcció d’una filosofia de treball amb molt ritme, agressivitat defensiva i amb una continuïtat d’esforços a davant i darrere». A més, Antoja va concretar que el punt de referència ha de ser el joc interior, i que l’objectiu al llarg de la temporada serà controlar el ritme de partit a partir del «treball intens defensiu».

Pel que fa a la final d’avui contra la Seu, l’entrenadora gironina va comentar que «és una final i ens ha de donar un punt d’ambició i ganes d’aconseguir un primer títol, però alhora seguir amb el treball i el procés de construcció de l’equip. L’Uni va recuperar en el partit de semifinals Ainoa López, i avui podria debutar Morgan Berscht, que ha de ser una de les jugadores referents del projecte. Ja només quedaria per arribar a Girona l’americana Kelsey Mitchell. A l’espera que Antoja disposi de tota la plantilla al complert, qui va agafar el timó davant el Barça és Marianna Tolo, que va enfilar-se fins als 25 punts.

Sobre el rival d’avui, Antoja va avisar que «hem d’estar preparats per tot perquè la Seu és un equip incòmode per nosaltres amb molta mobilitat. Ens poden aguantar el ritme de partit i hem de saber controlar el timing: en quin moment podem córrer i quan ens passem i ens precipitem», va recordar.

El Cadí La Seu també arriba amb forma després d’apallissar en l’altra semifinal el Mataró (90-54), un equip si bé de nivell clarament inferior. Els últims precedents entre els dos equips són favorables a les gironines, que es van imposar per 67 a 57 a Fontajau i per 54 a 66 en el partit de l’última jornada a la pista del Cadí La Seu.