Futbol de Primera Federació a Palamós

El Cornellà ja guanya a l’estadi Palamós-Costa Brava, on hi juga com a local, a 125 km de casa, des del passat 1 d’octubre

Els jugadors del Cornellà corren per celebrar un gol al Palamós-Costa Brava.

Els jugadors del Cornellà corren per celebrar un gol al Palamós-Costa Brava. / UE CORNELLÀ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Després del trasllat i conseqüent desaparició del Llagostera (Costa Brava), Palamós torna a ser un dels epicentres del futbol semiprofessional. Des del passat 1 d’octubre, l’estadi Palamós-Costa Brava acull els partits com a local del Cornellà, que milita a la Primera Federació, la tercera categoria del futbol estatal. L’equip del Baix Llobregat ha de jugar a 125 quilòmetres de la seva ciutat, en no poder continuar aquesta temporada a l’RCDE Stadium i no tenir el seu propi camp habilitat segons les condicions que exigeix la Federació espanyola (RFEF).

En aquest sentit, el Palamós-Costa Brava reuneix tots els requisits: gespa d’herba natural, il·luminació i capacitat mínima per a 4.000 espectadors (l’estadi palamosí té un aforament de 3.800 persones, adequant-se a la moratòria de la RFEF), a part d’un mínim de 18 llicències professionals i un pressupost mínim d’1,5 milions d’euros anuals.

El Cornellà, que va estrenar-se al Palamós-Costa Brava el passat 1 d’octubre amb una derrota per la mínima contra la Reial Societat B (0-1), ja sap què és guanyar a la seva nova casa. Dissabte passat, el conjunt dirigit per Gonzalo Riutort va golejar l’Unionistas de Salamanca (3-0) gràcies a una diana de Canario i a un doblet de Clau. Així doncs, els cornellanencs hi acumulen una derrota i una victòria. El pròxim partit serà el cap de setmana del 29 d’octubre amb la visita del Terol.

Malgrat la problemàtica de la logística que suposa jugar a 125 quilòmetres de casa, des del Cornellà valoren molt positivament l’acollida que han tingut al municipi baixempordanès, tant per part de l’Ajuntament com del Palamós, i es mostren agraïts pel tracte. Tot i la possibilitat d’entrenar al Palamós-Costa Brava, els de Riutort, fins ara, han estat entrenant sempre al Nou Municipal de Cornellà, que té gespa artificial, i competint a terres gironines. En aquest sentit, el club cornellanenc remarca que l’equip s’adapta perfectament al terreny de joc. Les proves que en l’actualitat se situa al setè lloc de la classificació amb 12 punts, a dos del play-off.

Respecte al desplaçament, la plantilla viatja amb bus. El Cornellà també fa una promoció per a la seva afició, tot i que el bus només es va aconseguir omplir en l’estrena a Palamós contra el filial de la Reial Societat. Dependre d’horaris fa que molts seguidors optin per pujar al Baix Empordà amb el cotxe particular i aprofitar el dia a la Costa Brava. Els socis del Palamós també tenen l’entrada gratuïta, de la mateixa manera que s’ha arribat a acords amb clubs del territori perquè tinguin facilitats a l’hora de demanar entrades.

Aquesta temporada passaran per Palamós rivals com la Ponferradina, Lugo, Barça Atlètic, Nàstic i Sabadell, entre d’altres.