Sobreviure a les dificultats: el repte de l'Uni Girona a Bembibre

L'equip de Laura Antoja, desè classificat de la Lliga, visita un conjunt que encara no sap el que és guanyar · Labuckiene és el gran dubte

Laura Antoja i les seves jugadores, a Eslovàquia.

Laura Antoja i les seves jugadores, a Eslovàquia. / FIBA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'Spar Girona no pot tornar a fallar. Ho sap Laura Antoja, ho sap Cayetano Pérez i ho saben les integrants d'una plantilla minvada pels viatges, el cansament i una rotació curta. Però no pot ser excusa en el desplaçament a Bembibre (18.15 hores, Canal FEB), un rival que encara no sap el que és guanyar a la Lliga. Les gironines sí que ho saben, esclar, amb dos triomfs. Les dues derrotes encaixades, però, fan mal als ulls pel fet de veure l'equip d'Antoja tan avall en la classificació: ara mateix ocupa el desè lloc del campionat.

«Vam sortir després del partit (referint-se a la victòria en duel d'Eurocup contra el Cajky), vam dormir a Budapest, que ja van ser tres hores de viatge i després la tornada: avions, autocar... La veritat és que ha sigut un viatge complicat», confessa l'entrenadora de l'Spar Girona, que acumularà uns 8.000 quilòmetres en poc més d'una setmana, comptant els tres desplaçaments consecutius (aquest és el segon) que han d'afrontar. «Així i tot, ja estem a Bembibre. En un bon hotel, descansant bé. També entrenarem, per preparar el partit».

Antoja reconeix que les coses, a vegades, no són el que semblen. «El partit, a priori, ha de ser d'una manera, però aquest equip (el Bembibre) està competint molt bé en els seus darrers duels, excepte l'últim contra el Saragossa». Les locals, que van ser escombrades 91-62, també han perdut davant l'Euskotren (64-60), el Perfumerías Avenida (57-73) i el Gran Canària (78-87).

No hi ha rival fàcil

«El partit serà complicat, sí», admet Antoja, que continua: «El joc de Bembibre es basa molt en el tir exterior, després de molts blocs indirectes. Són jugadores versàtils en l'u i el dos, i en el tres i en el quatre. Haurem d'estar alerta i baixar percentatges». Ja cal que l'Spar Girona millori la imatge d'alguns trams de partit a Eslovàquia, on va patir molt defensant, i sàpiga encadenar una regularitat al llarg dels quaranta minuts, un aspecte que no troba i que l'està penalitzant.

«Volem posar la nostra norma de fer un joc alegre i ràpid al davant, aconseguint rodar la pilota i provocant que els nostres tirs siguin cada cop més segurs. I aturar les seves jugadores amb facilitat d'anotació».

Les baixes

YgueravideMendy Etxarri són les tres baixes confirmades de Laura Antoja, mentre sí que s'espera la presència d'Ainhoa López i existeix el dubte de Giedre Labuckiene. «Encara acumula el procés viral i no s'entrena amb el grup. Esperarem fins al darrer moment. La resta estan bé, a veure si ens acabem de recuperar físicament dels viatges i fem un bon partit a Bembibre per continuar en la tònica d'anar millorant aquelles petites coses que ens han de fer més sòlids amb el pas de les jornades», finalitza l'entrenadora de l'Spar Girona.