L'Uni vol arribar amb el sisè triomf seguit i bones sensacions a l'aturada

Mendy, que va reaparèixer dimecres a Luxemburg vuit mesos després de ser mare, diu que té ganes de retrobar l'afició de Fontajau

Ainhoa López duia una màscara protectora del nas durant el Diddeleng-Spar Girona

Ainhoa López duia una màscara protectora del nas durant el Diddeleng-Spar Girona / FIBA

Jordi Roura

Jordi Roura

L'Spar Girona vol culminar divendres al vespre (20.30, Esport3) a Fontajau contra el Jairis d'Èric Surís un inici de temporada extremadament exigent sumant el sisè triomf seguit entre lliga i Eurocup. Amb l'equip a l'alça en els darrers partits, a mesura que s'han anat incorporant més jugadores, i amb l'aval de les victòries, Laura Antoja ha aconseguit anar fent oblidar les desfetes contra Saragossa Avenida mentre el bloc continuava coent-se a foc lent. Amb les forces justes a les cames després de fer milers de quilòmetres per Europa i Espanya aquestes últimes setmanes, l'Uni s'ha anat acostumant a guanyar i no vol deixar-ho de fer ara que arriba un oasi en forma d'aturada FIBA.

«Vèiem el calendari que ens venia a sobre a l'inici de temporada i el vèiem molt dur i complicat. L'objectiu era lluitar-ho al màxim per tirar endavant els partits i anar construint l'equip sense massa entrenaments i molts viatges», deia Antoja, que considera que «estem on volíem estar» i demana «un últim esforç a casa, amb la nostra gent, tot i estar cansades, per rematar la feina abans d'una aturada que ens anirà molt bé». L'entrenadora valora molt el retorn de Sandra Ygueravide, «una peça molt important, que a Luxemburg es va trobar bé, tot i que no li vam donar més minuts perquè fos tot progressiu i estigués bé contra el Jairis». També està satisfeta per haver integrat Magali Mendy vuit mesos després d'haver sigut mare: «algun dia s'havia de trencar el gel i li vaig proposar que fos a Luxemburg. Ella de seguida va dir que endavant. Havia anat integrant-se als entrenaments, ara ja està incorporada al 100%, i a poc a poc haurà d'anar guanyant minuts». L'única baixa que té l'Spar Girona és la d'Etxarri, per lesió. Ainhoa López pateix un trencament al nas i jugarà amb una protecció com a Luxemburg.

Mendy també valorava, precisament, el seu retorn a les pistes dimecres contra el Diddeleng. Segons va confessar «estic molt contenta, tenia ganes de tornar a jugar, i ara vull retrobar-me amb l'afició de Fontajau». Ho podrà fer contra un Jairis entrenat per Èric Surís que segons Laura Antoja «és un equip molt complet, amb molt talent». Entre altres jugadores va destacar Shante Evans, ex de l'Uni, i Arica Carter «a qui no hem de deixar que se senti còmoda».